Ca sa compensam sirul lung al orelor petrecute in fata monitoarelor de la serviciu sau de acasa, multi dintre noi alegem sa ne retragem pret de cȃteva zile intr-un lacas de suflet. Fiecare om isi creeaza o lista de cel putin 3 destinatii in care viseaza sa ajunga o data in viata, sau de ce nu, de mai multe ori, daca timpul, compania si bugetul le permit. In ultima vreme, pentru omul-calator din mine busola se opreste de fiacare data la ”Mica Britanie’’ din Marea Caraibilor.

Nu stiu daca este o simpla coincidenta, insa aceasta dorinta de a vizita Insula Barbados mi s-a dezvoltat odata cu noua moda din rȃndul barbatilor de a purta barba aceea care le da un aer atȃt de sic. Pentru cei ce nu cunosc povestea, denumirea de “Barbados” provide de la exploratorul portughez Pedro Campos, care calatorind in Lumea Noua dupa Ch. Columb, i-a parut de la departare ca insula seamana cu niste fete de oameni cu barba. Aceste chipuri imaginate ce purtau barba erau de fapt copacii de pe insula, care aveau o parte din radacini scoase in afara solului.

De aceea, pentru cei care adora sa se relaxeze in calatorii sub razele soarelui, la ocean/mare, in locul lenevitului de acasa, am gasit o oferta de nerefuzat catre o destiatie cu plaje idilice, nisip fin si multa caldura: http://www.vacantacool.ro/plaja-barbados-7191/

Cele mai frumoase si cautate statiuni turistice din Barbados sunt situate in partea coastei de Vest a insulei si ofera privelisti rupte parca dintr-o ilustratie de basm. Atractiile zonei sunt Gradina Botanica, Padurea de flori exotice, Distileria de rom Mount Gay, perla din Barbados – orasul Bridgetown, petrecerile cu muzica latino si dansurile pȃna in zori de pe plaja, dar si tururile cu submarinul Atlantis in Marea Caraibilor sau plimbarile cu catamaranul. Conform evaluarii facute de revista “Lifestyles of the Rich and Famous”, una dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe este plaja “The Crane”, declarata ca fiind una dintre cele mai bune 10 plaje din intreaga lume.

Iubitorii de vacante active si dinamice pot practica o multitudine de sporturi: de la cele acvatice, pȃna la cele de tenis, golf, cricket, polo sau rugby.

Nu stiu cȃti dintre voi stiti, insa originile cȃntaretei Rihanna sunt din Barbados, fapt pentru care aceasta insula caraibiana devine si mai faimoasa, iar multi dintre vizitatori o vad speciala datorita frumusetii naturii si a apusului de soare, acestea doua fiind considerate obictive turistice in sine. «Mica Anglie» i-a cucerit chiar si pe cei mai bogati si mai faimosi oameni din lume, ea bucurȃndu-se de cea mai mare dezvoltare in turism dintre toate insule mici ale Marii Caraibilor, ce au locuitori extrem de prietenosi.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool