Pentru ca v-am deschis recent apetitul pentru croaziere, de data asta, am ales sa va prezint o cursa mai speciala pe un vas la fel de luxos ca si cele din filme, care sa va ofere posibilitatea sa vizitati mai multe tari cu iesire la Marea Caraibelor. Este destul de dificil, atat din prisma distantei, cat si a bugetului, sa alegem un singur punct de interes, mai ales cand vine vorba de destinatii exotice. Știu din proprie experienta cum banii sunt calculati pana la ultimul cent. Organizarea unei astfel de excursii este destul de costisitoare cand avem in plan sa vizitam 2-3 locuri.

Eh, si vin acum cu solutia perfecta: turul insulelor exotice pe un vas de croaziera. Exista nenumarate promotii si curse pe navele de croaziere, cu un buget modest, avand in vedere multitudinea de locuri vazute.

AntiguaSt. KittsGuadalupeSt. MaartenMartinique, Republica Dominicana, sunt doar cateva dintre destinatiile ale caror meleaguri pot fi atinse la bordul unui vas de croaziera. Veti putea avea un ragaz de o zi sau doua pentru fiecare stat exotic in parte. Atentie insa, este posibil sa nu mai vreti sa va intoarceti din aceste locuri minunate.

Va recomand ca pentru o astfel de vacanta sa va luati cel putin zece zile de concediu pentru a avea parte si de cateva activitati (terestre) pe plaiurile porturilor-gazda. Ca excursie optionala, odata ajunsi in Point-a-Pitre, in Guadalupe, v-as propune pe langa turul orasului, alte patru ore de snorkeling & sealife. In ce consta aceasta activitate?

Preluarea turistilor exact din port de catre un instructor-ghid si un expert in biologia marina, pe o barca speciala, care va vor acompania in adancuri si alaturi de care veti descoperi coralii, vegetatia si flora subacvatica. Trebuie sa stiti ca doritorii de snorkeling primesc costume speciale pentru aceasta activitate, insa musai trebuie sa stii sa inoti. Pentru persoanele care calatoresc cu minori, copiilor sub patru ani nu le este permis sa efectueze acest tip de scufundare.

Mai mult ca sigur ca fiecare oprire, din orice port al itinerariului vasului de croaziera, va dura ore bune. Asta daca nu cumva intreaga zi, in care veti avea posibilitatea sa faceti cumparaturi, sa vizitati cascade (Maracas Waterfalls din Trinidad, St. Joseph), pesteri (Gasparee Cave de pe Insula Homes Marina), manastiri sau pentru doritorii de relaxare, sa va bronzati pe cele mai frumoase plaje si sa va scaldati in apele turcoaz ale Marii Caraibelor.

Fie ca alegeti sa calatoriti in cabine interioare, exterioare, cu balcon sau fara, dotate corespunzator unui hotel de cinci stele, veti ramane placut surprinsi cand veti vedea ca o astfel de vacanta in Caraibe vine la un pret mai mult decat accesibil (vezi oferta). Mie aceasta imi face cu ochiul de cateva zile si incep sa ma gandesc serios la alte cateva zile de concediu pentru a-mi potoli setea de exotice.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool.