„Imi pot lua cainii cu mine in timpul vacantei?”, sau “Animalele de companie pot calatori în UE? Cum trebuie sa procedez pentru a-i lua cu mine?” sunt doar cateva dintre intrebarile pe care vi le puneti cand doriti sa calatoriti.

Pentru asta suntem aici, sa va oferim cateva lamuriri, deoarece in perioada concediilor multi dintre noi alegem sa ne petrecem vacantele departe de casa. Ce ne retine intotdeauna, insa, este  faptul ca avem un membru in familie “mai pretentios”. Haideti sa vedem impreuna ce este de facut pentru ca familia sa fie impreuna in vacanta:

Pentru majoritatea tarilor din Uniunea Europeana exista o legislatie clara pentru animalele de companie, iar ce trebuie sa va preocupe pe dvs este ca animalul:

  • sa fie vaccinat cu un vaccin antirabic valabil;
  • sa aiba un transponder electronic sau un tatuaj lizibil;
  • sa aiba un pasaport pentru animalele de companie, care poate fi eliberat de medicul dumneavoastră veterinar.

Inainte de a transporta animalul dumneavoastra de companie, Comisia Europeana va recomanda sa va consultati intotdeauna medicul veterinar in legatura cu tara de destinatie si circumstantele speciale.

Pentru toate celelalte animale, cu exceptia pisicilor, a cainilor si a dihorilor domestici, se aplica legislatia nationala a fiecarui stat membru in parte.

Transportul animalelor la bordul avionului

In cazul In care doriti sa efectuati o calatorie cu avionul si doriti sa va transportati animalul de companie, este esental sa anuntati compania aeriana inainte de a rezerva un bilet.

Companiile aeriene au conditii diferite pentru transportul animalelor de companie, insa, in general, va vor cere sa:

  • va asigurati ca animalul este transportat intr-o cutie sau cusca sigura;
  • va asigurati că are toate vaccinurile necesare, toate certificatele si permisele de intrare pentru tara spre care calatoriti.
  • va asigurati ca animalul se simte confortabil, are spatiu suficient in cusca sau cutia lui si ca are destula mancare si/sau apa pentru intreaga calatorie.

Costul transportului animalelor poate varia de la o tara la alta si in functe de mijloacele de transport. Cu toate acestea, va trebui sa platiti medicului veterinar o taxa pentru pasaportul pentru animale de companie si pentru orice tratament necesar.

Echipa VacantaCool va ureaza calatorie placuta alaturi de toti membrii familiei dvs !