Pana acum nu am calatorit niciodata impreuna in Sri Lanka, o tara superba, de un verde crud impresionant. Aceasta se bucura de vegetatie din belsug, munti impunatori, dar si plaje paradisiace cu soare bland si o cultura milenara.

Ofertele catre Sri Lanka http://www.vacantacool.ro/plaja-sri-lanka-7003/ si http://www.vacantacool.ro/croaziera-oceanul-indian-2-5355/ te duc cu gandul la vacanta ideala, diferita. Ce va trebui sa luati cu dvs in bagaj, in afara de entuziasm si buna-dispozitie sunt cateva haine usoare, de preferinta din bumbac, de culoare deschisa, incaltaminte comoda, sepcute sau palarii de soare si creme de protectie. Veti avea nevoie de acestea datorita climatului tropical sri-lankez, dar nu uitati nici jachetele sau salurile ce va pot acoperi umerii la vizitele templelor. Localnicii sunt destul de conservatori in ceea ce priveste traditia si se asteapta ca si turistii ajunsi pe meleagurile lor sa le respecte traiul si obiceiurile.

Unul dintre templele ce pot fi vizitate este Kandy – templul dintelui lui Buddha. In viziunea poporului sri-lankez acest loc este considerat cel mai sfant loc de pe Pamant. Un altul este templul-palatul-munte de la Sigirya. Legenda acestuia spune ca regele Kasyapa a ajuns la putere prin uciderea tatalui si alungarea fratelui mai mare. Dar pentru ca Budha este sus si vegheaza, l-a « rasplatit » pe falsul rege cu o surpriza: adevaratul detinator al tronului, fratele cel mare, s-a intors dupa 2 decenii insotit de o armata cu care l-a indepartat si asasinat pe fratele-uzurpator.

O alta atractie turistica, de pe coasta de vest a tarii, mai exact in Peraliya, la mai putin de 3 km de Hikkaduwa, este o ferma de broscute testoase (,,turtle hatcheries”), ce ascunde o istorie impresionanta. Se spune ca aceasta ferma a fost fondata de un mare iubitor de testoase, care dupa moartea sa, a ramas ,,mostenire ‘’, aceste mici vietati ajungand in responsabilitatea familiei sale. Din nefericire, din cauza unei catastrofe naturale, la sfarsitul anului 2004 toti membrii acestei familii, impreuna cu broastele testoase au decedat, singurul supravietuitor fiind unul dintre copiii fondatorului, absent din localitate in momentul tragediei, acesta fiind plecat intr-o alta zona in interes de serviciu. Odata intors in Hikkaduwa, la realizarea pierderii tuturor celor dragi, in memoriam a decis sa ”reinvie” laboratorul de broscute. Acesta exista si in zilele noastre si a ramas singura familie a lui Nidal Santha.

Plajele din Sri Lanka sunt largi, aerisite, foarte intinse, cu nisip fin, precum zaharul praf, umbrite de palmieri. De asemena, daca practicati surfing, aici este locul ideal pentru pasiunea dvs.

Natura in Sri Lanka este rupta parca din basm, o adevarata ”Lacrima a Indiei’’ datorita curateniei, a culorilor clare si a atitudinii degajate a localnicilor. Aici traiesc si cei mai multi elefanti salbatici din Asia (vizitati orfelinatul elefantilor din Pinnawela), iar planatiile de ceai de pe drumul catre Nuwara Eliya au o culoare de un verde-crud impresionant. Ca sa va bucurati de frumusetea, traditiile si cultura locală alegeti o excursie intr-un safari pentru a vedea in propriul habitat : elefanti, crocodili, porci mistreti, feline, maimute si păsări.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool