Renuntam la masini sau la mijloacele de transport in comun in drumul catre serviciu si alegem bicicletele. Nu mai platim abonamente la salile de fitness, ci mergem sa alergam in parc. Pentru ca vacanța pentru care vom opta anul acesta nu trebuie luata prin surprindere, ci pregatita conventional, va propun o varianta de concediu  in Madagascar. Acest stat insular african, probabil destul de popular in randul vecinilor de continent, francezii, va va oferi sansa sa fiti martori la migratia balenelor (acest fenomen se petrece in perioada iulie-septembrie), sa admirati animalele exotice precum: lemurienii, vulpile zburatoare, cameleonii, dar si locații de vis, cum este Litoralul. Este atat de impresionant, incat am simtit nevoia sa-l scriu cu majuscula, iar din punctul meu de vedere este vedeta tarii si cea mai importanta atractie turistica ce aduce in acelasi timp si contributii statului.

Mancarea a la Madagascar as incadra-o intr-una de clasa mondiala din punct de vedere al gustului, iar la cererea notei de plata, cu siguranta vei ruga chelnerul sa mai verifice inca o data corectitudinea ei, dat fiind preturile mici din restaurante.

Una dintre cele mai cautate destinatii ale Madagascarului este Insula Nosy Be – puteti rasfoi ofertele din aceasta zona chiar pe site-ul nostru. Nosy Be este oaza de liniste si relaxare, inconjurata de palmieri, cu un lant impresionant de plaje, o vegetatie bogata si localnici prietenosi. Avantajul acestei insule tropicale este climatul extrem de placut pe tot parcursul anului si a adierii florale. Ea a fost supranumita si «Insula Inmiresmata» datorita poziționarii destul de aproape de Comoros – producatorul de uleiuri esențiale extrase din florile de ylang-ylang. Despre aceasta planta se spune ca poate imbunatati viata amoroasa. In trecut, tinerii casatoriti isi pregateau in noaptea nuntii un pat acoperit cu flori parfumate de ylang-ylang, pentru proprietatile antidepresive, afrodisiace, sedative, calmante si euforice.

Cum era de așteptat, cele mai cautate locuri madagascariene de catre turisti pentru fauna si flora unice sunt parcurile naturale: Parcul National Ranomafana – este casa lemurului de bambus galben, care se hraneste cu muguri de bambus. Desi acesti muguri sunt letali pentru animale deoarece conțin cianura, lemurul este singura fiinta neafectata. Parcul Național Masoala, compus din 250 de mile de padure si trei parcuri marine. Aici puteti descoperi specii de pasari sau reptile diferite prin culori si forme, dar va si puteti distra facand scufundari sau plimbandu-va cu caiacul.

Daca lasam deoparte parcurile, ajungem la Dealul Regal ce face parte din istoria Madagascarului. Este un loc sacru pentru localnici, deoarece in vremurile de demult acest sat istoric a fost casa regala. Zidul din jurul satului este compus dintr-un amestec de culori asemanatoare lime-ului si albusului de ou. 

O alta insula este St. Marie, ce are numeroase golfuri protejate, cu peisaje paradisiace. Insula este una dintre atractiile de top pentru turisti datorita prezentei anuale ale balenelor cu cocoasa. Daca sunteti in cautare doar de liniste, soare si ape limpezi, turcoaz, atunci ramaneti pe Insula Nosy Be, unde puteti servi un pranz delicios cu fructe de mare direct pe plaja. Cu siguranta la intoarcerea dintr-o astfel de vacanta nu doar mintea si trupul dvs se vor bucura de amintiri, ci si sufletul, incarcat cu liniste si parfum de ylang-ylang.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool