Una dintre cele mai frumoase tari ale Europei este fara doar si poate Franța. Sarmul francezilor, eleganta doamnelor, esentele tari ale parfumurilor scumpe sau limba lor atat de melodica sunt doar cateva dintre motivele care ma fac sa iubesc aceasta destinație. N-as vrea sa va enumar obiectivele turistice din Paris, caci Luvrul sau Turnul Effel au devenit deja un simbol, Disneyland-ul este mai prezent pe buzele copiilor din ziua de azi decat numele banalelor noastre parcuri de distractie, iar despre Moulin Rouge stim cu totii, in special domnii, ca este cel mai cautat local pentru show-rile de cabaret.

     Azi sunt mai nerabdatoare ca niciodata sa va povestesc despre experientele dintr-o vacanta cu totul diferita petrecuta in tara lui Victor Hugo. Pot spune cu mana pe inima ca intr-un apus de august am fost partasa la cel mai frumos spectacol din lume, un spectacol al naturii: un camp imens cu gingase ființe albastre, ce ofereau simțurilor o mireasma ce nu poate fi comparata nici cu cel mai scump parfum din vitrinele magazinelor. Linistea locului era tuburata doar de cate un mic bazait de albina, atrasa si ea probabil de aroma florilor de lavanda. Deși nu poate fi considerata cea mai cautata atractie turistica, datorita prezentei padurilor, provincia micului paradis albastru-violet, Haute-Provence este renumita pentru aerul curat si momentele de liniste pe care le ofera vizitatorilor.

     Aceasta zona este considerata inca din vremurile de demult ca fiind taramul lavandei. Pe langa mirosul dulce al acesteia ce are un efect calmant asupra trupului si al sufletului, se spune ca aceasta este si un bun remediu impotriva tulburarilor de somn si asupra anxietatii. Exista chiar si un festival al lavandei, ce are loc in fiecare an in luna august, in orasul Sault, la care va recomand cu caldura sa participati. Pe langa lavanda, acest oras este bine-cunoscut si pentru vinurile si bucataria sa de calitate.

     Regiunea Provence, aflata in sudul Frantei are toate elementele deja imaginate de dvs: orase vechi, piete, peisaje minunate de coasta, munti inalti, campuri colorate si parfumate cu lavanda si temperaturi blande ale aerului. Geografic vorbind, limitele sale sunt Alpii si Coasta de Azur. Se intinde de-a lungul coastei Marii Mediterane, incluzand de asemenea si Riviera Franceza.

     Si orasele Rivierei Franceze merita vizita turistilor, cele mai de lux statiuni fiind Nisa, Saint Tropez, Cannes sau Marseille. Acesta din urma constituie al doilea cel mai mare oraș francez, dupa Paris si se bucura de prezenta celor mai pretentiosi vizitatori, marea majoritate ajunsi aici pe vase scumpe de croaziera sau yachturi. De aceea portul vechi (Viex Port) a devenit una dintre cele mai populare atractii turistice. Marseille reușeste sa satisfaca orice gust prin prezenta istoriei inca vii, prin prezenta muzeelor, a culturii, a evenimentelor anuale ce au loc in renumitele piete si nu in ultimul rand datorita vieții de noapte rasunatoare. Nu ezitati sa vizitati cel mai mare palat francez din zona, inconjurat de gradini superbe- Longchamp Palais, ce are o arhitectura impresionanta, iar daca doriti sa aveti o panorama a intregului oras, urcati la Notre Dame de la Garde.

     Exista oferte de vacanta in Franța, iar una o puteti accesa chiar aici: http://www.vacantacool.ro/vila-septembrie-franta-5295/

     Cu siguranta dupa un concediu pe meleaguri franțuzesti, veti adauga alte amintiri ȋn albumul calatoriilor dvs si dupa atatea obiective turistice vizitate si stradute intregi strabatute la pas, veti dori sa va relaxati, petrecand o seara linistita intr-unul dintre restaurantele cu specific frantuzesc, alaturi de un vin bun!

     Alexandra Sebe – Agent turism VacantaCool.