De fiecare datӑ cȃnd plecӑm ȋntr-o vacanțӑ, se spune cӑ, cu cȃt drumul este mai lung, cu atȃt dorința este mai arzӑtoare și extazul sosirii la destinație este mai mare. Așa este și ȋn cazul de fațӑ: cӑlӑtoria noastrӑ de astӑzi are loc pe continentul Americii. Nu suntem privilegiați sӑ fim tocmai vecini, de aceea trebuie sӑ fiți pregӑtiți fizic și psihic de un zbor destul de lung. Trageți tot aerul european ȋn piept, cȃt sӑ nu vӑ lipseascӑ ȋn aceste 2 sӑptӑmȃni, ȋncleștați-va dinții și strȃngeți puternic husa scaunului din avion ȋn caz de turbulențe, pentru cӑ vorba aceea: cu rӑbdarea, treci marea. Nu știu dacӑ sunt singura, ȋnsӑ de fiecare datӑ cȃnd am parte de zboruri zbuciumate datoritӑ golurilor de aer, ma uit ȋn jur și parcӑ mi se face rușine de frica mea cȃnd vӑd copii de nici 10 ani care parcӑ nici nu sesizeazӑ cutremurul din avion, ei alegȃnd sӑ stea liniștiți ȋn scaune, precum navetiștii aceia, obișnuiți deja cu turbulențele rutelor.

California-Wallpaper-5

Dar cum dupӑ rӑu vine ȋntotdeauna binele, cine devine super erou cӑ a rezistat atȃtea ore ȋnhӑmat cu centura de siguranțӑ? Odatӑ ajunși la destinație, realizezi cӑ partea grea a trecut și cӑ te poți relaxa ȋn voie alӑturi peisajele unei alte lumi.

California – San Francisco și Hawaii – Honolulu sunt cȃteva dintre destinațiile pe care le puteți vizita alegȃnd pachetul turistic: http://www.vacantacool.ro/circuit-croaziera-california-hawaii-7182/ .

san-francisco-bridge-view-1920x1080-wallpaper-8169

San Francisco, aflat pe coasta de vest a Americii, este un oraș-peninsuӑ intens vizitat de turiști pe tot parcurul anului. Deși temperaturile medii de aici sunt cuprinse ȋntre 25-28 grade Celsius, de cele mai multe ori este ceațӑ. Cȃnd ne gȃndim la statul California, ne gȃndim la universul cinematografiei Hollywood-iene, la zona Bay Area unde s-au turnat filme de succes , precum «Memoriile unei gheișe», «Sweet November», «Basic instinct» sau «The Game». Este o locație plinӑ de romantism, cu multӑ sare și piper, asemenea atmosferei prezente ȋn filme. Dacӑ vreți sӑ intrați pentru o clipӑ ȋn pielea unui actor, faceți un tur „San Francisco in the movies”, astfel puteți vedea pe ecranul imens din interiorul bus-ului, scene din filme turnate aici.

Orașul are case și clӑdiri moderne, strӑzi lungi și suficiente atracții turistice pentru toate gusturile: celebra ȋnchisoare Alcatraz, podul Golde Gate, Cable Car–ul- un vagon de tren tras pe cablu, pus în mișcare de un alt cablu care traversează subteran o mare parte a orașului.

Dacӑ vorbim de cealaltӑ destinație americanӑ, Hawaii, nu ai cum sӑ nu amintești de capitala acestuia, Honolulu – situatӑ ȋn partea ȋnsoritӑ a insulei, cu un climat tropical. Armonia dintre cele mai mari repere istorice și centrele de shopping ultra moderne ȋȋ conferӑ acestui oraș un aer vibrant. Forumurile și turiștii care au fost deja acolo, spun că locuitorii nici nu așteaptă răsăritul – ȋncӑ de la primele ore ale dimineații plajele se umplu de surferi și strӑzile de joggeri și bicicliști ieșiți să facă sport.

Waikiki-

Cele mai cӑutate locuri de către turiști sunt: Iolani Palace – palatul primului rege din Hawaii, Parcul Național Haleakala ce deține cele mai frumoase peisaje vulcanice de pe insula Maui, Diamond Head Crater, Aloha Tower, Muzeul Bishop, Muzeul de Artă din Honolulu sau Grădina Zoologică.

Ca o completare, pentru cei care viziteazӑ pentru prima datӑ Hawaii, trebuie sӑ știți cӑ existӑ 6 insule Aloha, dintre care: Coasta Napali din Kauai, tӑrmurile plajei Waikiki Beach din Oahu, nisipurile albe ale plajei Papohaku din Molokai, apele cu delfini prietenoși ale golfului Hulopoe din Lanai, culmile Haleakala din Maui și energia vulcanilor din Parcul National Hawaii.

oahu-beach-hawaii-wallpaper

V-am oferit suficiente motive sӑ vreți sӑ vizitați America ȋn toata splendoarea ei, trebuie doar sӑ fiți cei mai buni vȃnatori de oferte, cӑci existӑ atȃt de multe pachete turistice, pentru toți doritorii!

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool