Majoritatea oamenilor, atunci cand sunt intrebati ce hobby-uri au, raspund scurt: “calatoriile”. Si este just – daca stam sa analizam beneficiile unei vacante: ne ajuta sa ne relaxam si sa petrecem mai mult timp cu cei dragi, ne incanta atat ochii – cu peisajele minunate noi, cat si mintea, imbogatindu-ne cunostintele si cultura cu fiecare loc vizitat.

Dar stim toate secretele destinatiei in care calatorim?

Pentru a va da o mana de ajutor, va prezentam o scurta lista cu cele mai neobisnuite lucruri sau actiuni din alte state, insa foarte practice daca ajungem sa le cunoastem.

  • În nordul Italiei, la Verona și Torino, autobuzul sau tramvaiul vor opri in statie doar daca faceti cu mâna, întocmai ca la taxi, altfel nu oprește.
  • In Portugalia daca vreti să mulțumiti vânzătoarei de la magazin sau șoferului de taxi, o doamna/domnisoara va spune “Obrigada”, iar un domn “Obrigado”!
  • Daca plecati la Bruxelles cu o companie aeriană și va întoarceti cu alta, retineti ca exista două aeroporturi – Bruxelles National/Zaventem și Bruxelles Sud Charleroi care e la 45 de minute de centrul orașului, iar companiile de la noi operează pe ambele aeroporturi.
  • Nu uita să validati cardul de călătorie sau city-pass-ul la fiecare urcare într-un mijloc de transport în comun, chiar dacă acel card va oferă călătorii gratuite și nelinimitate, altfel riscati o amendă de care va veti aminti cu siguranta.
  • Ati ajuns la ocean și abia așteptati să faci o baie? Nu va puneti prosopul de plajă chiar pe malul apei, chiar dacă acolo este mai placut datorita brizei, deoarece după prânz fluxul mușcă încet, dar sigur din nisip și riscati ca si lucrurile dvs sa inceapa sa inoate.
  • Daca ati făcut o rezervare la un hotel sau la o pensiune unde plata se va efectua la recepție si stiti ca veti intarzia, sunati și anunțati delay-ul pentru că în multe cazuri se anulează rezervarea.

Sper ca sfaturile noastre v-au fost utile, asadar nu ne ramane altceva decat sa va uram: concediu placut si la cat mai multe vacante cool !