Fenomenul de “Black Friday” a luat naştere în America şi marca începutul sezonului de cumpărături dinaintea Craciunului. Ziua Recunoştinţei se sărbătorea întotdeauna în ultima joi din luna noiembrie, aşa că imediata vineri au transformat-o ei intr-o zi a reducerilor, pentru achizitionarea cadourilor.. A prins destul de repede şi în rândul românilor, mulţi dintre noi aşteptând cu sufletul la gură faimoasa vineri neagră în care orice produs achiziţionat este mai ieftin decât în alte perioade.

Dacă la început, promoţiile s-au aplicat în rândul produselor de IT, electronice sau electrocasnice, iată că astăzi au intrat în mai toate domeniile: în rândul saloanelor de înfrumuseţare, săli de fitness, magazine, dar şi în rândul ofertelor de vacanţă. Mi s-a părut extrem de interesant să existe o promoţie de Black Friday pentru concedii, aşă că am răscolit aici: http://www.vacantacool.ro/black-friday/ şi am găsit mai multe oferte “negre” pentru dvs, pe care am să le clasific pe categorii: City Break-uri, Exotice, Zona Mediteranei, Circuite.

Care sunt cele mai ieftine 10 destinaţii din lume, dacă pachetul de vacanţă este achiziţionat în perioada 21-28 noiembrie?

Amsterdam – există sute de motive pentru care trebuie să vizitaţi capitala Olandei, eu am să enumăr numai câteva: cafenelele din străzile pavate, cultura datorită celebrelor muzee: Muzeul Rijks, Van Gogh sau Stedelijk, expoziţii ultra-moderne,  Cartierul Roşu sau atitudinea nonconformistă a olandezilor.

Sicilia – recent vizitată de mine, vă declar cu inima pe inimă că nu există nici un gând urât cu care să plecaţi de acolo: felurile de mâncare minunate, aleile înguste pline de turişti, pieţele aglomerate şi pline de istorie, verdeaţa grădinilor şi a parcurilor, albastrul apelor şi arhitectura caselor vă vor înfrumuseţa atât albumele foto, cât şi sufletul şi mintea.

Cipru, care mai este numit şi “Insula mai frumoasă decât Afrodita”. De remarcat aici sunt plajele mediteraneene, cu mult soare, satele încântătoare, ruinele civilizatiilor antice, cultura locală deosebită şi cluburile de noapte, vestite pentru distracţia oferită.

Lisabona este capitala Portugaliei, având o istorie deosebită şi cu multe obiective turistice de excepţie. Biserici, muzee extraordinare şi plaje de vis la Oceanul Atlantic. Atmosfera din oraş seamănă cu una de poveste, cu catedrale gotice şi străduţele înguste ale centrului vechi.

Maroc şi Spania– nu rataţi aici capitala imperiala statului: Marrakech, deţinătorul Moscheeei Koutoubia, construită de sultanul Abdel Moumen, Palatul Bahia, cu o suprafaţă de opt hectare, plantaţiile de măslini de la Menara sau Piaţa Jamaa El Fna. De pe partea cealaltă a Strâmtorii Gibraltar, Spania ne cheamă în vizită cu alte atracţii turistice: parcuri de distracţie, celebra Barcelona, petreceri (“fiesta”) caracteristice şi multe muzee.

Insulele Maldive – liniştea întreruptă doar de zgomotul valurilor, briza apei şi căldura soarelui tropical sunt cele 3 caracteristici pentru aceste insule. Cel puţin o dată în viaţă trebuie admirat (live) turcoazul Oceanului Indian. Un sejur în Maldive va fi ca o evadare în paradis, unde veţi cunoaşte luxul suprem, iar vacanţa însăşi va fi de 5*+.

Mauritius – este o insulă de origine vulcanică înconjurată de recife de corali, cu plaje de nisip alb, vegetaţie tropicală şi lagune turcoaz. Căutaţi să vedeţi cele mai rare timbre din lume la Muzeul Blue Penny sau scheletele de păsări dodo la Muzeul de Istorie Naturală. Multe suveniruri găsiţi în piaţa centrală, de pe malul mării sau din centrele comerciale de pe insulă.

Phuket – este o altă destinaţie exotică şi cea mai mare dintre insulele Thailandei. Ce să faci aici? O vizită la Templul Wat Chalong sau la Phuket Fanta Sea ori la cele 2 cascade Ton Sai Si Bang Pae. Centrul spiritual al insulei: Templul Wat Chalong este frumos decorat şi are formă de turn piramidal, cu mai multe etaje suprapuse.

Rio de Janeiro – vestit pentru carnavelele din fiecare an ce se ţin aici, oraşul brazilian poate oferi şi altceva în afară de distracţie: pentru a gusta din cultura, arta şi istoria regiunii, intraţi în muzeele din centrul oraşului. Pentru o privelişte de neuitat, mergeţi până la statuia lui Hristos –Cristo Redentor sau optaţi pentru plimbări pe plajă, cele mai vestite fiind Copacabana, Ipanema sau Arpoador.

India este locul unde vă puteţi bucura de libertate absolută. I se mai spune tărâmul cu o mie de zei, cu sute de triburi şi culturi diferite. Dacă sunteţi hotărâţi să vizitaţi India, vă aşteaptă experienţe de neuitat: o baie în Gange, râul sfânt sau în locuri minunate pentru scufundări. Iubitorii de excursii pot explora împrejurimile făcând safari, călare pe cămile sau elefanţi.

Nu vă mai rămâne decât să va decideţi la una dintre destinaţiile ce au intrat în aceast trend al Vinerii Reducerilor, mai ales ca se apropie sărbătorile de iarnă şi, cred eu, cel mai original cadou de Moş ar fi 2 vouchere de călătorie spre “oriunde”.

Spor la “Black Friday-week’’ vă doresc!

 

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool