Site-ul extern www.ch-aviation.com vine cu o veste buna: Tarom si-ar putea innoi flota cu aparate Airbus. Daca planul va fi dus la finalizare, flotei companiei nationale Tarom i s-ar putea alatura noi tipuri de Airbus: opt avioane A319-100s, patru A320-200s, doua A321-200s si doua A330s. De asemenea, se discuta inlocuirea a 7 avioane ATR42 si 2 ATR72-500 cu altele noi.

Se pare ca in acest moment se poarta discutii intre reprezentantii Tarom, Guvernul Roman si Compania Airbus pentru fnalizarea tranzactiei si gasirea unei modalitati de finantare a acesteia. Avand in vedere vechimea aparatelor de zbor ce apartin in acest momentTarom-ului, este o idee buna ce nu ar aduce decat beneficii si noi pasageri, acest lucru in corelatie directa cu traficul in crestere de pe Aeroportul Henri Coanda, din Bucuresti.

Ca o completare, in lista avioanelor se regaseste si modelul Airbus A330, avioane destinate curselor noi pe care Tarom se gandeste sa le redeschida catre Beijing si New York, la acest moment compania Tarom fiind in imposibilitatea de a opera cursele respective cu parcul de avioane existent.

Sa speram ca stirea se va confirma, iar reprezentanti amintiti mai sus vor face public acest anunt cat mai curand!

Echipa Vacantacool