Turcia

Turcia este situata cumva la granita dintre Europa si Asia, limitata in vest de Stramtoarea Bosfor. Capitala: Ankara. Istanbulul si-a pierdut statutul de capitala politica a Turciei in favoarea orasului Ankara, dar a ramas totusi indisputabila capitala si comerciala a tarii. Istanbulul si partea de uscat europeana reprezinta doar 3% din suprafata totala a tarii.

Atractii turistice: centrul istoric al Istambulului care prezinta coloanele Corintice si arcele apeductelor din caramida rosie aducand aminte de inceputurile romane. Dominatia crestina este memorata in Ramasitele bizantine, Biserica Sf. Sofia si celelalte biserici greco-ortodoxe. Imperiul Otoman este permanent prezent in marile palate ale Sultanilor si in Baile Turcesti. Cartierul modern Beyogului se distinge prin fatadele neoclasice elegante ale bancilor si consulatelor europene din secolul al-XIX-lea si prin arhitectura din otel si sticla a secolului al XX-lea.

La polul opus, pe coasta sudica a Marii Marmara, gasim Bursa, prima capitala otomana intainte de cucerirea Constantinopolului. In partea de vest a Turciei este prezenta o succesiune de vai paralele de rauri – Menderes, Gediz si Bakir – rauri care se varsa in Marea Egee prin diferite golfulete.

Din Istanbul, avem acces la Marea Egee prin stramtoarea Dardanele. Cele mai importante si cunoscute statiuni de plaja de aici sunt: : Kusadasi, Bodrum sau Marmaris.

Unul dintre cele mai bine pastrate orase ale antichitatii este impresionantul Ephesus. Bodrum este o statiune de litoral foarte frumoasa, cu plaje albe. Marmaris este o alta locatie minunata pentru cei care iubesc soarele, nisipul si marea. Cele mai frumoae excursii organizate pentru turistii dornici de peisaje de vis se fac pe coasta Marii Egee.

Ora: GMT+2

Moneda: Lira Turceasca

Clima: Cel mai bland si dulce anotimp il reprezinta primavara si toamna, desi Instanbulul poate fi putin mai umed decat coasta Marii Egee. Vara in ambele zone este foarte calda, iar iernile sunt reci si ploioase.

Mai multe detalii...

Circuit Septembrie Cappadocia

Pachet 7 nopti >> 555 euro/persoana

Turul Cappadociei este fascinant și promite să fie cu adevărat o destinație unică care va rămâne o amintire plăcută.
Vizitând această regiune, aveți posibilitatea să explorați și să cunoașteți locuri și peisaje speciale:peisajul mistic, selenar, de basm, conurile de tuf calcaros, orașele subterane, arta islamică și comorile arhitecturale!

Detalii

Vacanta Iulie Kemer

Pachet 7 nopti >> 530 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 430 euro/persoana

Incepand de la Beldibi, intregul tarm pana la Tekirova este o plaja naturala. Va puteti bucura de mare pe plaja municipala aflata in centrul statiunii Kemer si pe plaja Moonlight, aflata langa port. Pe langa acestea, aveti la dispozitie si plajele private, cu dotari si amenajari pe masura!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri