Singapore

Este un oras-stat-insula,cea mai mica tara din Asia de sud-est,situata la 137 km de Ecuator cu o suprafata de 70km2 si o populatie de 4.300.000 locuitori. A fost descoperita de Sir Thomas Stamford Raffles in 1819 si a devenit teritoriu colonial englez in anul 1867. Este formata din 63 de insule,cel mai inalt punct fiind in Bukit Timah Hill 166m fata de nivelul marii si care are doua conexiuni ,una in Nord in Johor Malaysia si una in Vest Tuas Second Link. 23% din suprafata acestei tari consta in paduri si rezervatii naturale. Exista un mit cum ca un print malaez care a trait pe insula in secolul VIII,a vazut iesind din mare un ‘’dragon cu cap de leu’’si de atunci a schimbat numele insulei in ‘’Orasul Leului’’ ,dragonul cu cap de leu fiind astazi pe drapel,timbre si stampile.Este impartit in 3 districte:Chinatown,Little India si Orchard Rd,toate pastrand traditiile asiatice,indiene si respectiv malaeziene,unde predomina feng-shuiul si cultul stramosilor.Aeroportul International Changi este punctul care face conexiunea cu celelalte state internationale.

Atractii turistice in Singapore:Templul si Muzeul‘’Dintele lui Buddha’’,aici se regaseste o colectie impresionanta de artefacte asiatice rare, incarcate cu o istorie impresionanta,civilizatia de-a lungul timpului si credinta,fiind de altfel un loc in care iti poti gasi linistea interioara. Jurong Bird Park este cel mai mare parc de pasari din intreg mapamondul cu 8000 de pasari si 600 de specii.Universal Studio este singurul parc tematic din Asia de Sud-Est,special conceput pentru iubitorii de film,teatru si comedie.Muzeul Changi este un muzeu care a fost construit in memoria celor care au suferit sub ocupatia japoneza.Un safari in noapte este ideal pentru a surprinde magia unei tari exotice fascinante,completat de o croaziera pe rau pentru a admira un apus cum rar va este dat sa vedeti.Printre alte atractii amintim:Gradina Zoo care are specii precum tigrul alb si ursi panda,Gradina Botanica cu o suprafata de 52 ha plina cu plante,arbori, pasari ,cascade si cele mai frumoase specii de orhidee.Singapore Flyer este cea mai mare punte de observatie din lume, care incanta si ridica adrenalina la cote maxime.

Arab este centrul musulman al orasului unde se gasesc cele mai scumpe matasuri,esarfe,saronguri,o multime de specii de trandafiri care imbraca terasele, restaurantele si hotelurile.

Chinatown este centrul cultural al tarii ce detine temple vechi,magazine care mai de care mai bun,restaurante si hoteluri de lux dar si centre comerciale scumpe.

Insula Sentosa este locul cel mai cautat ,rafinat si asezat pe gustul turistului,cu o imbinare perfecta intre parcuri pline cu verdeata si palje cu nisip fin,intre muzee pline de istorie si acvarii cu zeci de specii de pesti si vietati acvatice,restaurante si hoteluri de lux care ofera confortul oricarui turist.

Clima in Singapore este ecuatoriala,calda si umeda cu temperaturi intre 24 si 340 C,ideal de vizitat in intervalul ianuarie-noiembrie.Imbracamintea este cea din in,bumbac si materile usoare, deschise la culoare,pantofi usori si palarie de soare,doar o jacheta pentru serile racoroase.

Limba oficiala este malaeza,chineza si engleza.

Moneda in Singapore este dolarul singaporez,insa sunt acceptate cartile de credit pe scara larga in hoteluri,marile magazine si restaurante.Tipping:hotelurile,restaurantele si barurile au o taxa inclusa in factura de 10 % pentru servicii.

Ora in acest stat este UTC +8.

Mancare specifica :se pastreaza influenta asiatica si aromele indiene.’’Kaya Toast,Teochew cake,Curry puffs,Bubble tea ‘’ sunt doar cateva din retele pe care le puteti incerca. Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

Croaziera Octombrie Asia de Sud-Est

Pachet 11 nopti >> 1.899 euro/persoana

Orice calator avid de istorie, cunoastere si imbogatire culturala si spiriturala, trebuie sa faca cel putin odata in viata o calatorie in aceste locuri! Haideti cu noi intr-o croaziera deosebita pentru a cunoaste cele mai frumoase destinatii din Asia!

Detalii

Circuit August Vietnam & Cambodgia

Pachet 9 nopti >> 849 euro/persoana

Orice calator avid de istorie, cunoastere si imbogatire culturala si spiriturala, trebuie sa faca cel putin odata in viata o calatorie in Vietnam si Cambodgia! Haideti cu noi intr-un circuit deosebit pentru a cunoaste cele mai frumoase locuri din Asia!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri