Saint Martin

Insula Sfantul Martin (neerlandeza Sint Maarten; franceza Saint-Martin) este o insula tropicala in nord-estul Caraibelor, la 250 km nord de Guadelupa si 240 km est de Puerto Rico. Insula, cu o suprafata de 98 km² este divizata in parti aproximativ egale intre Franta si Olanda, fiind unul dintre cele mai mici teritorii locuite partajate intre doua natiuni. Partea de sud a insulei este numita Sint Maarten si face parte din Regatul Tarilor de Jos, iar partea nordica a insulei este numita Saint-Martin si este parte din regiunea de peste mari franceza Guadelupa. Saint-Martin va ofera posibilitatea de a va bucura de trei culturi distincte: sobrietatea olandeza pe de o parte, creativitatea francezilor si desigur, pasiunea si caldura caracteristice exoticilor. Insula este situata la sud de Anguilla, separate de pe teritoriul britanic de Canalul Anguilla. Saint Martin este de nord-vest de Saint Barthelemy, separate de pe teritoriul francez de Canalul Saint-Barthelemy.

Philipsburg este capitala insulei. Orasul este situat pe o fasie ingusta de pamant intre Great Bay si Salt Pond Mare si functioneaza ca centru comercial al insulei Saint Martin. Princess Juliana International Airport leaga Insula Saint Martin de intreg mapamondul.

Obiective turistice: Philipsburg este un oras superb foarte modern tipic olandez cu strazi inguste si pline de viata. Dispune de plaje foarte mari si curate, ape cristaline de un albastru intens si un port celebru in Caraibe si in lume, ce reprezinta refugiul a mai multor vase de croaziera cum ar fi Crown Princess, Magic Disney, Oasis of the Seas si Celebrity Solstice. Pinel Island este o mica bijuterie la doar o scurta plimbare cu barca de Cul-de-sac. Este situata in inima Parcului Marin St Martin. Feriboturile de obicei parasesc docul cul-de-sac cu incepere de la ora 10 cu ultimul feribot retur la 17 si costa 5Euro sau 7Dolari. De asemenea, puteti ajunge la Pinel in 15mn cu caiace sau in picioare placi. Main Beach are doua restaurante frumoase, fiecare inchiriaza scaune de plaja. Situat pe partea din stanga a plajei, Karibuni ofera preparate din bucataria fantastica a Caraibelor intr-o atmosfera relaxanta. Yellow Beach, situata chiar in fata docului si este cunoscuta pentru uimitoarele sale gratare si specificele Tiki huts.Traseul de snorkel este pe partea dreapta si este protejat de Parcul Marin. Regulile sunt: nu se calca pe corali, nu se pescuieste, nu se hranesc pestii. Baie Rouge este o plaja pitoreasca in Basses (Lowlands) zona Terres pe Sf. Martin. Baie Rouge ("Red Bay") detine acest nume datorita nuantei usor rosiatice a nisipului. Este intr-o zona rezidentiala si nu exista hoteluri in zona imediata. Partea deluroasa si malul marii sunt punctate cu case frumoase si vile de lux. Cazinourile, barurile si cluburile raman deschise pana dimineata, astfel incat exista mereu ceva de facut. In Philipsburg mai puteti vizita cele doua muzee importante Yoda Guy Movie Exibit si St Marteen Museum,dar si Tribunalul Philipsburg. In Marigot veti intalni Concordia Hill, dealul unde in 1648 s-a semnat acordul de control comun al insulei intre francezi si olandezi, si Fortul Saint-Louis. O experienta inedita este si vizitarea St. Marteen Zoo unde puteti admira senzationalii pauni precum si alte pasari si animale, dar si Butterfly Farm, aflata in Quartier d’Orleans care este deschisa zilnic intre orele 09.00 si 15.00

Clima este tropicala cu temperatura medie a aerului anuala de 27° C (min 17° C, max 35° C) si temperatura de suprafata a marii, 26.4° C. Precipitatiile totale medii anuale sunt de 995 mm. Imbracamintea recomandata este cea subtire din in si bumbac, insa si o pelerina de ploaie este binevenita.

Limba oficiala in St. Martin este franceza, iar in St. Marteen oficiala este atat olandeza cat si engleza.

Moneda oficiala este Euro insa se foloseste si Dolarul, cartile de credit sunt folosite pe scara larga. Tipping: In restaurante si hoteluri va aparea un procent de 15% in nota de plata, in rest bacsisul se lasa la discretie.

Ora locala este UTC-4.

Bucataria cu influente americane, europene si asiatice este foarte apreciata in Caraibe.

Mai multe detalii...

Plaja Ianuarie Saint Martin

Pachet 7 nopti >> 1.169 euro/persoana

Va invitam pret de o saptamana sa descoperiti insula Saint Maarten. Un loc plin de farmec si unicitate. Saint-Martin va ofera posibilitatea de a va bucura de trei culturi distincte: sobrietatea olandeza pe de o parte, creativitatea francezilor si desigur, pasiunea si caldura caracteristice exoticilor. Insula este situata la sud de Anguilla, separate de pe teritoriul britanic de Canalul Anguilla!

Detalii

Croaziera Ianuarie 2018 Caraibe

Pachet 7 nopti >> 1.749 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 1.359 euro/persoana

Toate cele peste 7000 de insule din Caraibe au plaje superbe cu nisip alb si sunt inconjurate de apa turcoaz. Insulele au o veche si bogata istorie cu influente ale coloniilor engleze, olandeze, spaniole, americane si franceze. Indiferent de domeniul de care sunteti interesati, Caraibe este o destinatie care o sa va capteze cu siguranta!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri