Rusia

Rusia este cea mai intinsa tara din lume ce se intinde pe un teritoriu vast in Europa si Asia.

Capitala: Moscova. Kremlinul este inima geografica si istorica a orasului. Acest monument arhitectonic si de arta intins pe o suprafata de 25 ha ar fi suficient pentru a transforma Moscova intr-o veritabila atractie turistica. Bisericile, muzeele si galeriile de arta, muzica si spectacolele fastuoase vor constitui amintiri de neuitat.

Atractii turistice: Un tur al Moscovei nu poate sa nu includa vestita Piata Rosie si catedrala St. Basil, minunat luminate in timpul noptii. St Petersburg - un oras al apelor, strabatut de numeroase rauri si canale - cel mai important fiind raul Neva - cu sute de poduri ce va vor indruma spre minunate piete, parcuri, bulevarde, palate si monumente, majoritatea din secolul al XVIII-lea. In biserica sfintilor Petru si Pavel sunt inmormantati majoritatea tarilor rusi. Nu ocoliti nici Ermitajul, unul dintre cele mai mari muzee de arta europeana din lume unde sunt expuse 21 de lucrari ale lui Rembrandt, numeroase altele ale lui Leonardo Da Vinci, o impresionanta colectie de picturi impresioniste frantuzesti, cat si valorosul Tezaur. In apropierea orasului gasiti si alte obiective turistice importante: Tsarskoe Selo, locul in care si-a primit educatia marele Puskin, palatele Ecaterinei si al lui Alexandru, construite de Giacomo Quarenghi. Siberia - impartita in trei mari regiuni: Siberia de Vest, intinsa de la Urali pana la raul Yenissey, ce detine uriase paduri, Siberia Centrala care se intinde pana la Lacul Baikal, cel mai adanc din lume, si Siberia de Est, cu vastele sale campii, udate de raurile Amur si Anadir. Este una dintre zonele cele mai bogate in resurse naturale.

Moneda: rubla. Inflatia este mare si creste rapid, asa ca nu schimbati decat strictul necesar.

Clima: este, din punct de vedere al mediei anuale, cea mai rece țară din lume. Temperatura medie anuală este de −5,5°C. Prezintă trei influențe climatice: arctic, sub-arctic și moderat sau temperat. Iernile variază de la răcoroase, pe malul Mării Negre, la extrem de reci în Siberia, iar verile de la căldura stepelor sudice la reci, pe coasta arctică, din nord. Vremea este foarte schimbatoare, cu veri sunt foarte calde, iar iernile foarte geroase.

Mai multe detalii...

City Break Mai Moscova

Pachet 3 nopti >> 345 euro/persoana

Kremlinul este inima geografica si istorica a capitalei Rusiei. Acest monument arhitectonic si de arta transforma Moscova intr-o veritabila atractie turistica. Cu siguranta bisericile, muzeele, galeriile de arta, muzica si spectacolele fastuoase vor constitui amintiri de neuitat!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri