Reunion

La Réunion este o insula vulcanica in Oceanul Indian situata in sudul Africii. Potrivit constitutiei din 4 noiembrie 1958, Réunion constituie un departament de peste mari si o parte integranta a Republicii Franceze. Insula este situata in Oceanul Indian, la nord de Tropicul Capricornului, la 210 de km vest de Mauritius, 800 de km est de Madagascar si 9.200 de km fata de Paris. Insula are o forma alungita, cu o lungime de 63 de km si o latime maxima de 45 de km, cu o suprafata totala de 2.512 de km². Împreuna cu insulele Mauritius si Rodriguez formeaza arhipelagul Mascarenelor.

Capitala statului este Saint-Denis. Acesta este situat in punctul cel mai nordic al insulei, aproape de gura de varsare a Rivière Saint-Denis. Aeroportul Gillot din capitala face legatura cu toate capitalele inportante ale lumii.

Obiective turistice: Capitala Saint-Denis este inconjurata pe trei parti de munti si are cateva locuri de interes, printre care se numara Muzeul de Istorie Naturala si Galeriile de Arta Leon Dierx, cu colectii de picturi franceze si impresioniste. Exista mai multe temple, o moschee si o catedrala, ce exemplifica diversitatea religioasa si culturala a populatiei insulare. Faceti drumetii prin campiile dAffouches in La Montagne, aliniate de copaci de tamarind si calumet. Din Brule exista un traseu ce duce spre Roche-Ecrite, un munte inalt - 2.227m - ce are vedere spre intreaga parte de nord a insulei. Sunt trasee excelente de drumetii in munti. Insula are peste 600km de trasee marcate. Puteti face si alpinism printre piscurile vulcanice. Cunoscut odinioara ca refugiu al sclavilor fugiti, Cilaos este un munte de 1.220m, ce ofera privelisti incantatoare de pe Le Bras Sec spre Ilet a Cordres. Pe insula Grand-Ilet, Piton des Neiges este cel mai inalt punct, iar Mafate este cea mai izolata vale, fara legaturi cu drumurile sau lumea exterioara. Faceti un tur al vulcanului activ La Fournaise. Nez-de-Boeuf va ofera privelisti spre Riviere des Remparts, 1.000m mai jos, Plaine des Sables si trecatoarea Belle Combe. Vulcanul Cirques (un fel de caldari imense formate in urma eruptiilor de acum 3 milioane de ani, adanci de peste 1000 metri): - Cilaos – unul dintre cele 3 cirques, situat in interiorul insulei. Foarte multe serpentine stranse, de multe ori o singura banda pentru ambele sensuri. Peisaj de vis, insa greu de suportat pentru cei care sufera de rau de masina.- Salazie – cel de-al treilea cirque, format tot in interiorul insulei. Mafate – una dintre cele mai frumoase peisaje construite de natura. Plaine des Palmistes - zona tropicala. Plaja este cu nisip, dar intrarea in apa este ingreunata de pietre.

Temperatura oceanului era de aprox 24 grade Celsius, insa inotul era interzis din cauza valurilor foarte puternice. Saint Leu este un sat unde se organizeaza anual unul din cele mai renumite concursuri de SURF din lume. Valurile sunt mari si surferii de peste tot vin aici fie la concursuri, fie de placere. Uriasul acvariu situat in statiunea Saint Gilles les Bains, prezinta un adevarat spectacol al vietii marine din Oceanul Indian. In 600L de apa au fost recreate adevarate peisaje acvatice, recife si roci vulcanice, ce asigura conditiile optime ale reprezentarii biodiversitatii marine, cu bazine ce gazduiesc 500 specii de pesti si 200 de specii de vietuitoare ale oceanului. Lagunele de la Saint Gilles les Bains sunt un adevarat paradis al turistilor care iubesc natura, nisipul alb si soarele stralucitor.

Clima este tropicala cu sezoanul de vara din noiembrie pana in Aprilie, sezonul cicloanelor. Temperatura este peste 33°C pe coasta si sezonul de iarna din Mai pana in Octombrie. Temperatura este undeva intre 18 – 25° C, uscata in zona vestica a insulei. Imbracamintea recomandata este cea din bumbac si in.

Limba oficiala este franceza.

Moneda folosita aici este Euro cu subdiviziunile aferente.. Cartile de credit se folosesc pe scara larga. Tipping: bacsisul se lasa la discretie.

Ora locala este GMT+4.

Bucataria: Feluri specifice sunt "cari" (un fel unic in Oceanul Indian, preparat din carne de pasare, peste sau fructe de mare si contine usturoi, ceapa, rosii din plin, turmenic, cuisoare si ghimbir) si "rougail" (din carne sau peste gatit in sos si consumat cu orez). In functie de sezon, aveti la dispozitie multe fructe tropicale: litchee, mango, ananas, banane, papaya.

Mai multe detalii...

Croaziera Noiembrie Madagascar

Pachet 14 nopti >> 2.399 euro/persoana

Daca ne gandim la bijuteriile din Oceanul Indian, putem pune in evidenta avantajele de neegalat ale unei croaziere: aceasta parte a lumii va face sa credeti ca ati ajuns in Rai o data ce vizitati destinatii deosebite, precum Mauritius, Seychelles & Insula Madagascar!

Detalii

Plaja Mai Reunion

Pachet 7 nopti >> 1.489 euro/persoana

Early Booking

“Bienvenue en Reunion!”- este ȋntȃmpinarea cӑtre mica pӑrticicӑ francezӑ rӑtӑcitӑ ȋn mijlocul apelor Africii. Un rezumat al acestei destinatii ar suna cam asa: Paradis tropical, plaje de nisip alb, fructe exotice, plantații de palmieri și trestie de zahar!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri