Republica Dominicana

A doua cea mai mare tara a Insulelor Caraibe, dupa Cuba, Republica Dominicana a fost binecuvantata cu palmieri de cocos leganandu-se in apele cristaline, pline de pesti tropicali multicolori, resorturi turistice extinse, luxoase si potrivite pentru orice tip de vizitator, ospitalitate autentica si localnici cu zambetul pe buze in orice situatie, precum si terenul propice pentru numeroase activitati, atat pe uscat, cat si pe mare. De la plajele cu nisip alb inconjurate de palmieri, pana la experiente subacvatice sau la monumentele istorice remarcabile, concediul vostru va fi complet, cu o multitudine de lucruri distractive de facut. Situata pe insula Hispaniola in Antilele Mari, alaturi de mai micul si mai putin dezvoltatul stat Haiti, ocupand partea de vest, Republica Dominicana este scaldata de apele Marii Caraibilor in partea de sud si de Oceanul Atlantic in partea de nord.

Santo Domingo, cunoscut oficial ca Santo Domingo de Guzman, este capitala si cel mai mare oras din Republica Dominicana. Orasul este situat pe Marea Caraibelor, la gura de varsare a raului Ozama. Fondat de catre Bartolomeu Columb in 1496, este cea mai veche asezare europeana locuita continuu in America si a fost primul loc din Lumea Noua unde au aparut legile coloniale spaniole. Las Americas International Airport uneste capitala Republicii Dominicane de cele mai importante capitale ale lumii.

Obiective turistice: Kiteboarding din Cabarete - Aici exista conditii optime pentru practicarea acestui sport. Apele sunt calde, oamenii sunt bine dispusi si o multime de persoane fac surfing cu zmeul, toate acestea alcatuind o atmosfera mistica. In plus, multi dintre copiii localnicilor sunt adevarati profesionisti ai acestui sport. Exista 10 scoli in care se poate invata acest sport, iar conditilei ideale atrag incepatori din toate colturile lumii. Viata de noapte din Cabarete este foarte agitata, pe plaja existand foarte multe restaurante si cluburi, unele din ele organizand seri tematice sau muzicale. Plaja Caleton, situata in apropiere de Cabarete, este o laguna mica cu nisip alb si ape linistite. Aceasta este mai putin aglomerata, de aceea daca aveti nevoie de o zi mai linistita, plaja este locul ideal. Una din cele mai cautate locatii din Republica Dominica este statiunea Punta Cana, amenajata in stil European si unde se pot practica o gama intreaga de sporturi maritime. Nu lipsesc nici micile distractii din Parcul Manati sau spectacolele cu delfini si cai dresati. Plajele acesteia sunt de un alb imaculat, cu ape limpezi si siruri nesfarsite de palmieri inalti. Statiunile mari, ca niste adevarate orase va pun la dispozitie diferite modalitati de agrement precum sporturi de apa, terenuri de golf, statiuni climaterice, gradini tropicale si gradini zoologice. Playa Dorada e o statiune ingradita, aflata in apropiere de Puerto Plata. In zona mai exista zece statiuni separate, fiecare cu propriile restaurante, cluburi si propriile modalitati de relaxare. Aceasta detine o suprafata de aproximativ 2 km de plaja, un mall care gazduieste restaurante, baruri, magazine de suveniruri, un cinematograf si un teren de golf. Gandindu-ne la faptul ca Republica Dominicana este cu adevarat un paradis natural, este usor sa concluzionam ca cele mai frumoase privelisti sunt suta la suta naturale, incluzand plajele superbe din Playa del Macao, rezervatiile de viata salbatica din Lago Enriquillo si Parcul National de Est, ruta aeriana a telecabinei care face legatura cu muntele Isabel de Torres si nu in ultimul rand, magnificul Los Tres Ojos din Santo Domingo. Exista si cateva atractii spectaculoase, create de mana omului, precum sarmul gotic al Catedralei Primada de America si mai moderna bazilica Higuey.

Clima in acest stat este tropicala, climatul cald umed de coasta este temperat si tolerabil. Temperaturile in timpul zilei pot ajunge pana la 30 - 35° C. In timpul lunilor de iarnă (sezonul uscat), temperatura medie în timpul zilei 24 - 28 º C. Cel mai bun timp pentru a vizita Republica Dominicana este din decembrie pana in aprilie.

Limba oficiala este spaniola. In centrele turistice se vorbeste de asemenea engleza.

Moneda oficiala a Republicii Dominicane este Peso (DOP), care este alcatuit din 100 centavos. Multe hoteluri si restaurante din destinatiile turistice principale afiseaza preturile in USD si in pesos, pentru ca dolarii americani sunt acceptati in majoritatea zonelor ca si cartile de credit. Tipping: Bacsisul se lasa la discretie.

Ora in Republica Dominicana este GMT-4.

Bucataria Republicii Dominicane nu se numara printre cele la care ar visa gurmanzii. Trebuie sa incercati “Banano Platano”, “Sancocho”, “Chicarrones de pollo” si ”Pescado de coco”. Bauturile preferate ale localnicilor raman berea si romul.

Mai multe detalii...

Plaja Septembrie Punta Cana

Pachet 7 nopti >> 1.299 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 1.099 euro/persoana

Paduri de cocotieri peste care adie briza oceanului, plaje largi, nisipoase, care intra lin in apa albastra sunt caracteristicile panoramei din sud-estul Republicii Dominicane, in statiunea Punta Cana. Este locul ideal pentru vacante de relaxare intr-un loc select!

Detalii

Croaziera Ianuarie 2018 Caraibe

Pachet 7 nopti >> 1.749 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 1.359 euro/persoana

Toate cele peste 7000 de insule din Caraibe au plaje superbe cu nisip alb si sunt inconjurate de apa turcoaz. Insulele au o veche si bogata istorie cu influente ale coloniilor engleze, olandeze, spaniole, americane si franceze. Indiferent de domeniul de care sunteti interesati, Caraibe este o destinatie care o sa va capteze cu siguranta!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri