Portugalia

Este o tara in Peninsula Iberica, cu Spania in nord si est si Oceanul Atlantic la vest si sud,care cuprinde si Insulele Madeira si Azore.

Lisabona este capitala Portugaliei,care este asezata pe coasta de vest la Oceanul Atlantic si a fost ‘’port-refugiu’’ in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial,pentru refugiatii din Europa.Capitala ofera multe obiective turistice: Manastirea Jeronimo face parte din Patrimoniul UNESCO si este locul de odihna vesnica al lui Vasco da Gama,fiind construita de Regele Manuel I in 1502 pe locul unui schit unde Vasco da Gama si echipajul sau s-au rugat in ultima noapate inainte de a pleca spre India.Turnul Belem este o fortareata la intrarea in portul Lisabona dar si punct de reper pentru navigatorii care plecau pe mare.Oceanarium este printre cele mai mari aquariumuri din lume construit pe raul Tejo,in care se gasesc 25.000 de pesti.Monumentul Descoperirilor este construit in 1960 in memoria Printului Henric Navigatorul ce consta intr-un vas cu panze sculptat in piatra reprezentand diferite personalitati ale tarii (Magellan,Vasco da Gama,Camones).Podul lui Vasco da Gama este cel mai lung din Europa peste raul Tejo,construit pe cabluri si are 18km. Palatul Ajuda are o istorie magnifica,acest palat nu a fost terminat din cauza exilarii familiei regale din Brazilia din cauza invaziei armatei lui Napoleon. Aeroportul International Lisabona face legatura cu intreg mapamondul.

Obiective turistice ale Portugaliei : Lagos este un orasel turistic la tarmul Atlanticului cu o mare varietate de plaje,restaurante si hoteluri luxoase,turismul fiind sursa de venit principala a acestui oras.Tavira este o locatie eleganta si frumoasa,un loc care te face sa uiti unde esti,care iti incanta privirea cu albastrul apei,plaje cu nisip fin ,resorturi luxoase si servicii pe masura.Orasul Alb asezat pe malul Atlanticului, Elevador de Santa Justa,Castelo de Sao Jorge,Palatul National de Pena un castel rosu inclus in Patrimoniul UNESCO,Ponta de Piedade,plaja Ria Farmosa cu o laguna intre Manta Rota si Vale de Lobo,Boca de Inferno langa orasul Cascais dar si Parcul Costa Vincentina si stancile Cape St. Vincent unde poti avea un picnic romantic, iar valurile Atlanticului spargandu-se de stancile de la picioarele tale.

Madeira reprezinta un arhipelag in Atlanticul de Nord ce are capitala la Funchal situat la 580km de Africa si 400km de Insulele Canare. Madeira face parte din Macaronesia o regiune de origine vulcanica,cu relief muntos cu cel mai mare punct Pico Ruvio 1860m si un climat bland mediteranean 20-250C media anuala ce favorizeza cultura de vie (vinul de Madeira),trestia de zahar,banane si lamai.A intrat in Patrimoniul UNESCO faimoasa Padure Laurisilva pentru cultura laurilor (dafin).

Clima in Portugalia este temperat-uscata cu veri fierbinti si ierni blande cu o temperatura medie 270 C. Imbracamintea recomandata este cea subtire din in si bumbac cu pantofi confortabili si o jacheta pentru serile racoroase.

Limba oficiala in Portugalia este portugheza ,dar in hoteluri si restaurante se vorbeste engleza.

Moneda in acest stat este euro cu monedele si bancnotele aferente.Cartile de credit sunt acceptate pe scara larga,iar bancile sunt deschise de luni pana joi intre orele 8 a.m si 3 p.m. Tipping: nu sunt percepute taxe pentru servicii,insa bacsisul se poate lasa la discretie.

Ora in Portugalia este UTC+1.

Mancare traditionala in Portugalia: ‘’dorada pe pat de sare la cuptor, bachalau con nata, conja de pui, creveti in vin alb, paine umpluta cu branza, grelos cu cod, platou cu sortimente de morcella prajit in alcool’’ sunt doar cateva din bunatatile Portugaliei. Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

Vacanta Octombrie Estoril

Pachet 7 nopti >> 589 euro/persoana

Portugalia reprezinta cel mai vestic taram al Europei, unde descoperi vestigii ale celor peste 6000 mii de ani de stradanii umane, de la dolmenele neolitice la catedralele si palatele in stil manuelin, pana la cel mai nou cartier Parco de Nacoes din Lisabona strahuit de Podul Vasco da Gama. Portugalia este tara mediteraneana de la Oceanul Atlantic ce ofera istoria vie si intacta a unui intreg continent, pastrata asa de un popor primitor si sentimental, ale carui doruri saudade le poti simti si asculta prin minunata muzica Fado. De la cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, la plajele stancoase de la Cabo Vincente sau cele late si nisipoase din zona sudica turistica Algarve, Portugalia ofera vacante de neuitat.

Detalii

Vila Madeira Revelion 2018

Pachet 7 nopti >> 1.249 euro/vila

Cu temperaturile ce amintesc de caldura primavarateca pe tot parcursul anului, Madeira este refugiul ideal. Virginitatea rurala, pacea, linistea, caldura oamenilor, dar si preparatele culinare specifice locului va vor face sa reveniti an de an pe taramul florilor. Peisajele fascinante, de unde nu lipsesc muntii inalti sau vaile adanci acoperite cu vegetatie exotica si flori multicolore, farmecul satelor mici, ritmul cosmopolit al Capitalei Funchal … sunt doar cateva dintre motivele pentru care minunata insula din Portugalia trebuie explorata!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri