Polonia

Polonia, oficial Republica Polona, este o tara din Europa Centrala, care se invecineaza cu Germania la vest, Cehia si Slovacia la sud, Ucraina si Belarus la est, Lituania, Rusia si Marea Baltica la nord. Are de asemenea o frontiera maritima cu Danemarca si Suedia.

Capitala statului este la Varsovia, pozitionată in zona central-estica a Poloniei la aproximativ 300 de km de Muntii Carpati, la aproximativ 260 de km de Marea Baltica si la 523 km est de Berlin, Germania, orasul fiind strabatut de catre raul Vistula. Aeroportul Frederic Chopin din capitala face legatura cu toate capitalele lumii.

Obiective turistice: Palatul Wilanow este cunoscut drept Versailles-ul polonez si este localizat in districtul Wilanow din capitala Poloniei. Castelul a fost construit in secolul al XVII-lea in timpul domniei faimosului Jan Sobieski III si a fost reconstruit de cateva ori dupa aceea. Palatul Wilanow este un exemplu bun de arta baroca, dar este, de asemenea, o cladire cu traditionale ornamente poloneze. Palatul are o gradina uimitoare si un interior select care sunt la dispozitia publicului pentru plimbari. Gradina Saski este un loc minunat pentru plimbari incantatoare, admirand frumusetea naturii. Gradina este localizata in centrul Varsoviei si reprezinta un parc public inca din secolul al XVIII-lea. Palatul Culturii si Stiintei este cu siguranta cea mai controversata cladire din Varşovia. Initial, zgarie-norul a fost un dar de la Stalin catre poporul polonez, o parte din el considerandu-l si in ziua de azi un simbol al influentei sovietice. Totusi, aceasta este cea mai inalta cladire din Polonia, iar terasa de la etajul 30 ofera o panorama superba asupra partii vechi a orasului Varsovia. Maretia Castelului Regal va invita sa vizitati partea veche a Varsoviei. Fatada cladirii este construita din caramizi si fiecare colt al cladirii are un turn incorporat. Parcul Eagles Nests este localizat intre orasele Cracovia, Wielun si Censtohova, chiar in inima Muntilor Jura. Aceasta zona este cunoscuta pentru numeroasele sale castele gotice, construite pe culmi muntoase inalte, ceea ce a dat si numele de "Cuib de vultur". Drumul de-a lungul parcului este unul dintre cele mai populare, deoarece ofera o priveliste incredibila asupra naturii, dar si asupra castelelor din Evul Mediu. Mina de sare Wieliczka va asteapta cu opere de arta sculptate si este localizata in apropierea orasului Cracovia fiind o mina ce atrage prin numeroasele aventuri pe care le poate oferi turistului. Primaria din Gdansk este o cladire superba, localizata in centrul orasului. Cladirea a servit ca sediu al administratiei orasului inca de la constructia sa din secolul al XIV-lea. Totodata, cladirea a fost pe vremuri si casa astronomului Johannes Hevelius. Piata Principala este inima centrului vechi al Cracoviei. Se intinde pe mai mult de 40.000 mp, ceea ce o face cea mai mare piata medievala din Europa. Construita in secolul XIII, piata a fost distrusa de cateva ori, dar a fost reconstruita, fiind un simbol al orasului.

Clima este moderata, cu temperatura medie vara de 17 °C, iar precipitatiile sunt intense pe intregul an, in special in estul tarii, iarna este mai secetoasa decat vara. Imbracamintea recomandata este cea din bumbac cu pulovere si jachete, chiar si o impermeabila.

Limba oficiala este poloneza, dar in baruri, restaurante si hoteluri se vorbeste si limba engleza.

Moneda folosita aici este Zlotul Polonez (1PLN = 100 grosi). Cardurile de credit sunt acceptate aproape in orice locatie. Tipping: bacsisul se lasa la discretie.

Ora locala este GMT+1.

Bucataria: Feluri de mancare nationale poloneze sunt Bigos; pirogi; kielbasa, cotlet schabowy - tip de cotlet pane; gołąbki - tip rola de varza; zrazy - tip de rulada; Rosol - varietate de supa de carne si barszcz printre altele.

Mai multe detalii...

Autocar Mai Polonia & Ungaria

Pachet 5 nopti >> 345 euro/persoana

STIATI CA:

• In Polonia se afla singura padure preistorica din Europa?
• Centrul geometric al Europei se afla in Polonia, in orasul Suchowola?
• Marie Curie a denumit poloniul dupa tara in care s-a nascut, Polonia?
• Marie Curie este prima si singura laureata a Premiului Nobel in doua domenii stiintifice diferite?
• In Varsovia, spatiul verde ocupa un sfert din suprafata orasului, incele 82 de parcuri existente?
• Tarile Baltice si-au castigat independenta in 1991?

Haideti cu noi intr-un circuit de exceptie: Vizite cu tematica istorica, cu puncte de interes ale celui de-al II-lea Razboi Mondial & tururi de oras cu ghid.

Detalii

Circuit Paste Polonia

Pachet 5 nopti >> 639 euro/persoana

Cu toate ca Polonia este mai putin cunoscuta ca destinatie turistica, tara se poate mandri cu peisaje spectaculoase si comori arhitecturale demne de a fi vizitate. De la castele si palate la parcuri naturale si orase vechi, Polonia reprezinta o destinatie de vacanta ofertanta pentru iubitorii de istorie si natura!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri