Malaysia

Locatie: in Asia de Sud-Est, cuprinde două teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia și insulele adiacente) și partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se învecinează la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud.

Capitala: Kuala LumpurReligia: musulmană, de obediență sunnită, respectată de majoritatea malaiezienilor. Comunitatea chineză practică un amestec de budism, de taoism și de cultul strămoșilor. Indienii sunt, în cea mai mare parte, hinduiști. Întâlnim și câțiva creștini și animiști, îndeosebi în Sarawak și în Sabah.

Gastronomie: Orezul este alimentul principal in bucataria malaeza si se consuma cel putin o data pe zi. Orezul se consuma cu peste, carne sau legume gatite in diverse feluri. Musulmanilor le este interzis sa manance carne de porc sau carnea unui animal ce nu a fost sacrificat de un musulman. Malaezienii mananca de obicei cu mainile. Pentru a se spala pe maini, inainte de masa, se foloseste un vas numit "kendi", care se pune pe masa si trece de la o persoana la alta. Se mananca cu mana dreapta si cu mana stanga se manuieste lingura cu care se serveste mancarea. Mana stanga se mai foloseset la manevrarea vaselor cu mancare si pentru a tine paharul.

Ora locala: GMT +8

Principale limbi vorbite: malay, engleza, dialecte chinezesti, tamil, telugu, malayalam Moneda: Ringgit = 100 sen

Mai multe detalii...

Croaziera Octombrie Asia de Sud-Est

Pachet 11 nopti >> 1.899 euro/persoana

Orice calator avid de istorie, cunoastere si imbogatire culturala si spiriturala, trebuie sa faca cel putin odata in viata o calatorie in aceste locuri! Haideti cu noi intr-o croaziera deosebita pentru a cunoaste cele mai frumoase destinatii din Asia!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri