Kenya

Localizare: in centrul Africii si are o suprafata de doua ori mai mare decat a Regatului Unit. Atractii turistice: peste 50 de parcuri si rezervatii naturale, numeroase dintre aceste parcuri fiind renumite in lumea intreaga: Masai Mara prin fauna sa bogata si variata, Amboseli, la poalele muntelui Kilimanjaro, Tsavo, detinatorul unui numar impresionant de elefanti, lacul Nakuru, care ramane in memoria tuturor prin prezenta pasarilor flamingo cu penaj roz. Puteti face safari, alaturi de bivoli, elefanti, lei, rinoceri sau leoparzi. Rift Valley, in partea de vest, este una din cele mai faimoase zone, de-a lungul careia veti vedea opt lacuri, unele cu apa proaspata, altele cu apa alcalina, un adevarat paradis pentru nenumarate specii de pasari. In aceasta zona - unde se afla si vestitul lac Victoria - este centrul agriculturii kenyene, axata mai ales pe recoltele de ceai si cafea.

Capitala: Nairobi - un oras modern si central. In apropiere se afla Parcul National Nairobi, unde vizitatorii pot admira gazele, zebre, girafe, bivoli, lei, leoparzi, maimute, rinoceri si crocodili, animale obisnuite cu turistii si cu camerele de luat vederi.

Moneda: Moneda oficiala este shillingul (1 shilling = 100 centi).

Clima: temperata. Lunile ianuarie - martie sunt cele mai uscate si fierbinti. Anotimpul ploios cuprinde lunile mai si iunie. Vara este innorata si rece, septembrie este in general insorita si placuta, iar noiembrie ploioasa. Ca si tips, nu uitati sa va luati pantalonii pentru safari si o haina mai groasa pentru noptile friguroase.

Mai multe detalii...

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri