Japonia

Japonia, in traducere libera “Tara de la originea Soarelui” sau cunoscuta in romaneste sub numele de “Tara Soarelui Rasare” este o tara insulara din Asia de Est, situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Potrivit legendei, Japonia a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean, la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, precum si o multime de insule mai mici, 5000 la numar. Insulele nipone sunt formate la imbinarea placilor tectonice, de unde si numerosii vulcani, dar se sustine ca acest lucru a “fabricat” frumusetea peisajelor din Japonia, arhipelangul avand un relief muntos si colinar in proportie de 80%. Vegetatia se incadreaza in subregiunea floristica chino-japoneza, cu paduri temperate umede (conifere, foioase,etc) si paduri subtropicale (magnolii, bambusi,liane,etc). Fauna apartine subregiunilor euro-siberiana su chino-manciuriana, diversitatea si unicitatea peisajului arhipelagului japonez a determinat considerarea a numeroase regiuni drept parcuri nationale.

Capitala Tokyo este cel mai mare oras al Japoniei cu o populatie de 10% din populatia tarii, dar si cea mai mare metropola din lume. Orasul se situeaza in partea de muijloc a insulei principale a arhipelagului japonez, Honshu. Aici se afla sediul Guvernului Japoniei si Palatul Imperial(resedinta imparatului). Urmatoarele orase ca importanta in Japonia sunt Yokohama, Osaka si Nagoya, primele doua fiind orase port. Japonia detine in majoritatea oraselor importante cel putin un aeroport printre care, cele mai insemnate sunt: Narita si Haneda in Tokyo, Chubu in Nagoya, insa cea mai mare capodopera inginereasca a lumii se afla in Golful Osaka si este numit Kansai International Airport. Denumit si “Aeroportul Care se Scufunda” din cauza faptului ca este construit pe apa, la 5km distanta de tarm, acesta este singurul aeroport din Japonia cu program non-stop.

Obiectivele turistice abunda, cele mai impresionante fiind: Regiunea Hakaido cu frumoasele lacuri Mashu si Kussharo, Regiunea Tohocu cu lacul Towada unde peisajele incanta privirile oricarui turist. Regiunea Kanto cu metropola Tokyo unde se poate vizita Tokyo Disney Resort dar si unul dintre cele 23 de districte speciale ale orasului numit Shinjuku si este un important centru comercial si administrativ. Regiunea Chubu unde va puteti intalni cu nemaipomenitul vulcan Fuji, cel mai mare munte din Japonia 3776m, dar puteti vizita si mirificul oras Matsumoto cu Castelul Matsumoto si muntele Hotaka. In regiunea Kansai se poate vizita in orasul Himeji, castelul cu acelasi nume, Portul din Kobe este si el foarte interesant fiind unul din cele mai frumoase porturi ale lumii, Parcul National Nara, orasul Osaka cu Castelul Osaka, Universal Studios Japan si Acvariul Osaka, dar si lacul Biwa de langa orasul Otsu incanta si el doritorii de liniste si peisaje mirifice. Regiunea Chugoku ofera si ea Castelul Tottori, Castelul Matsue, Castelul Okayama, insulele Oki si Atomic Bomb Dome de la Hirosima. Shikoku este insula care incanta prin castelul Matsuyama, Parcul National Ritsurin, Sorburile Naruto si Festivalul de Dans Awa din orasul Tokushima, Geoparcul Muroto, iar Regiunea Kyushu si Okinawa adaposteste vulcanul Sakurajima si castelele Shuri, Nakagusuku, Nakijin si altele care fac parte din Siturile Gusuku si proprietatile imperiului Ryukyu.

Clima Japoniei se caracterizeza printr-o larga diversitate de climate, schimbari dramatice de vreme si anotimpuri bine definite, imbracamintea recomandata este cea corespunzatoare fiecarui sezon.

Limba vorbita aici este japoneza, insa in hoteluri, resorturi si restaurante se vorbeste si limba engleza.

Moneda nationala este yen-ul cu subdiviziunile aferente (1 yen = 100 sen = 1000 rin). Cartile de credit sunt acceptate pe scara larga, cat despre tipping, acesta se lasa la discretie.

Ora in Japonia este GMT+9. Mancarea japoneza este incantatoare si imbina pestele si alte produse marine cu zarzavaturile si orezul. Printre cele mai delicioase retete se gasesc “Yakitori – frigarui”, Sukijaki”, “Somon cu glazura de miso si taitei cu ceai verde”, “Peste Teryaki”, “Sushi din file de pangasius”, “Dorayaki”.

Mai multe detalii...

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri