Jamaica

Jamaica este o țară insulară din Marea Caraibilor, membru al Commonwealthului Națiunilor și fostă colonie britanică.

Jamaica este un stat situat între America Centrală si America de Sud (Arhipelagul Antilelor Mari). Suprafața: 10.991, km2

Capitala: Kingston

Flora statului Jamaica este reprezentată în mare parte de vegetația montană și de savană. 19% din întreaga suprafață a Jamaicăi îl ocupă pădurile tropicale, care cuprind sute de specii de amfibieni (prezenți pe tot teritoriul Jamaicăi), reptile, păsări, un număr redus de mamifere, plante ierboase, arbuști și arbori.

Moneda: dolar american

Locuitorii din Jamaica se numesc Taino; tot ei au fost cei care au dat denumirea de Jamaica acestei tari. Numele oficial este “Xaymaca” si inseamna “Pamantul Lemnului si Apei” sau “Pamantul Izvoarelor”, aratand in acelasi timp care este resursa cea mai pretioasa din Jamaica: apa.

Mai multe detalii...

Plaja Mai Jamaica

Pachet 7 nopti >> 1.359 euro/persoana

Al doilea oras ca marime din Jamaica, Montego Bay, al carui trecut istoric incepe in 1494 are cele mai faimoase plaje din Jamaica, printre care Plaja Doctor’s Cove si Plaja Walter Fletcher ce atrag turistii cu nisipul lor alb, fin si coloritul de albastru intens al apelor marii. Plajele din Montego Bay sunt dominate de o atmosfera permanenta de petrecere. Orasul ce se detaseaza pe fundalul inverzit al muntilor este renumit si pentru magazinele sale duty free si nenumaratele distractii oferite. Haideti si dumneavoastra sa descoperiti aceste locuri minunate!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri