Italia

Capitala: Roma.

Atractii turistice: Roma – un oras ce imbina armoios un stil vechi cu modern, religios si profan, seren si haotic.

Ruinele sale sunt martori vechi ai maretului Imperiu Roman. In multitudinea palatelor si bisericilor sale, se gasesc nenumeroase comori artistice pentru a consuma o viata intreaga de vizite turistice. In interiorul zidurilor vechi ale orasului, orice strada pietruita si ingusta scoate la iveala o fantana, un bust de marmura, o fresca, o piazeta, sau o curte ascunsa. Vaticanul care in exterior este impresionant si urias ascunde preoti ,calugarite, cardinali si pelerine. Fontana Di Trevi, vestita pentru puterea miraculoasa de a-ti indeplini orice dorinta, este intotdeauna arhi-populata, oamenii inghesuindu-se sa o fotografieze si sa-si ceara implinirea celor mai ascunse vise. Treptele spaniole ascund si ele secrete, iar cei mai multi tineri isi petrec ore in sir zabovind acolo, privind piata. Un alt oras - Florenta este mai mult decat un muzeu de piatra, marmura si bronz. Detine palatele istorice, biserici si opere de arta, intens pretuite de catre Florentinii de astazi.

La scurta distanta de Florenta se gasesc minunile pisei, unde Turnul Inclinat vechi de 800 de ani inca tinde sa sfideze gravitatea, alaturi de impunatoarea catedrala de marmura. Romanticii incurabili, trebuie neaparat sa mearga in Venetia - stralucitoare in laguna, senina si deplin constienta de aspectul sau special sub soare.

Orasul se afla intr-un arhipelag format din 118 insulite. Exista circa 177 de canale care traverseaza Venetia, peste ele fiind construite 450 de poduri. Bogatiile Venetiei au fost totdeauna legate de marea din care ea "a izvorat". Orasul este incarcat de istorie si freamata de comertul contemporan. Venetia inseamna pentru turisti un pod de piatra peste un canal cu o gondola neagra legata dedesubt; este legata de hranitul porumbeilor in Piazza San Marco; artisti care isi etaleaza operele de-a lungul cheiurilor; tineri casatoriti in luna de miere condusi alene de un gondolier pe Grand Canal; tineri care bat mingea de soccer in peretele unei frumoase biserici renascentiste; sclipirea jucausa a unui candelabru enorm prin fereastra salii de bal a unui grandiose palat gotic; cupluri in varsta tinandu-se de mana in cea mai romantica lumina a lunii din lume.

Moneda: EURO.

Clima: Vara este foarte calda, in special in partea de sud. Primavara si toamna sunt blande cu vreme frumoasa si insorita, Iarna in sud este mai uscata si mai calda decat in zonele de nord si centrale. Regiunile de munte sunt mai reci si prezinta caderi masive de zapada in cursul iernii.

Mai multe detalii...

City Break Octombrie Roma

Pachet 3 nopti >> 199 euro/persoana

Haideti in Capitala Italiei!

Alegeti sa transformati trei zile obisnuite intr-o minunata escapada in Italia, la Roma ! Vizitati principale atractii, precum Capela Sixtina, Muzeele Vaticanului sau Colosseum-ul si faceti un tur gratuit al Forumului, imaginandu-va cum era odinioara centrul vietii romane!

Detalii

Vacanta August Sorrento Amalfi

Pachet 7 nopti >> 699 euro/persoana

Cel mai apropiat oras de Coasta Amalfi este Sorrento, ce dateaza de mai bine de 2000 de ani. Vizitati cele mai frumoase imprejurimi si descoperiti frumusetile ITALIEI alaturi de cei dragi!

Detalii

Vila Septembrie Toscana

Pachet 7 nopti >> 1.299 euro/vila

Va invitam intr-o vacanta de exceptie! Evadati din monotonia orasului si bucurati-va de savoarea renascentista a Florentei, vizitati binecunoscutul Turn din Pisa, incercati Saturnia din sudul Toscanei, singurul spa natural din lume si apele sulfuroase de 37.5 °, cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri