Israel

Statul Israel este o republica parlamentara localizata in Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Marii Mediterane. Se invecineaza cu Libanul, in nord, Siria in nord-est, Iordania si Cisiordania, in est, Egipt si Fasia Gaza, la sud-vest, si contine caracteristici din punct de vedere geografic diverse in suprafata sa relativ mica. Capitala este Ierusalim, oras din regiunea istorica Palestina (pentru evrei si crestini „Tara Sfanta” sau „Tara lui Israel”), in Orientul Mijlociu, considerat oras sfant pentru credintele iudaica, crestina si musulmana. Aeroportul Ben Gurion din capitala face legatura cu intreg mapamondul.

Obiective turistice: Via Dolorosa, e drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire. Aici se afla cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca si locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos. Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani. Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor se aduna sute de oameni pentru a reedita intrarea lui Iisus in Ierusalim. Locul unde Domnul a plans e marcat de o biserica in forma de lacrima. Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului. Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta. Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Ierusalim, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatie este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase. Situl arheologic Tzipppori, dateaza din sec II si a fost in trecut capitala Galileei. Ruinele acesteia s-au pastrat foarte bine, putand fi vazute si azi drumuri romane, o cetate a cruciatilor si un sistem roman de apeducte. Haifa e locul ce combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul. Una dintre atractiile principale ale orasului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se afla locul sfint Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justitiei si Altarul lui Bab, o gradina zoologica si parcul Gan Haem. Eliat e cel mai sudic oras al Israelului. Este un oras port, construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Coral World Underwater Observatory, o rezervatie de corali, plaja sudica sau Coral Beach, protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel si locul ideal pentru scufundari sau surfing, Stanca delfinilor sau Observatorul What s Up. Nazareth este locul unde si-a petrecut copilaria Iisus. Cele mai frumoase locuri de aici sunt Catedrala Catolica Buna Vestire, care e cea mai mare constructie din Orientul Apropiat ridicata pe locul unde se afla casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Iosif, Sinagoga si Biserica Sf. Gavril, locul unde se afla izvorul Mariei.

Clima este subtropicala, precipitatiile limitandu-se la lunile de iarna. In regiunile din sud temperaturile pot ajunge pana la 40°C. Precipitatii se inregistrează în perioada ianuarie-martie, iar cele mai scazute temperaturi sunt in luna ianuarie (5- 12°C). Imbracamintea recomandata este cea din in.

Limba oficiala este limba ebraica si limba araba.

Moneda nationala este Shekel cu subdiviziunile aferente. Cardurile de credit au larga utilizare. Tipping: bacsisul se lasa la discretie.

Ora locala este GMT+2.

Bucataria: Din bucatele traditionale se remarca Ptitim denumit si “cous-cous-ul israelian”, Shakshook, Cholent – mancare traditionala de Sabbath, Hraime, Gefilte fish si multe altele. Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

Vacanta Septembrie Israel

Pachet 4 nopti >> 510 euro/persoana

Un loc special pe care vi-l recomandam este Israel, ‘Tara Sfanta’ cu iesire la 5 mari, unde puteti vedea locuri superbe, inclusiv unica Mare Moarta. Traiti atmosfera biblica de odinioara vizitand Mormantul Domnului Isus, Valea Kidron, Qumran, Raul Iordan, Marea Galileii, Ierusalim sau Zidul Plangerii.

Detalii

Circuit Noiembrie Israel

Pachet 5 nopti >> 689 euro/persoana

Un loc special pe care vi-l recomandam pentru circuit este Israel, ‘Tara Sfanta’ cu iesire la 5 mari, unde puteti vedea locuri superbe, inclusiv unica Mare Moarta. Traiti atmosfera biblica de odinioara vizitand Mormantul Domnului Isus, Valea Kidron, Qumran, Raul Iordan, Marea Galileii, Ierusalim sau Zidul Plangerii!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri