Indonezia

Informatii despre Indonezia Republica Indonezia este o tara insulara situata in Asia de Sud-Est, aceasta cuprinde 17508 insule si 33 de provincii, cele mai importante fiind Borneo, Sumatra, Celebes, Jawa. Cu o populatie de 238 milioane de locuitori este a patra cea mai populata tara a lumii. Primul locuitor al arhipelagului a fost “Omul Java” in urma cu un milion de ani. Cultura Dongson venita din China si Vietnam acum 4000 de ani, este prima care si-a pus puternic amprenta asupra culturii si civilizatia indoneziana. Situat in Sud-Estul Asiei si la Nord-Vest de Australia, arhipelagul ocupa 5100km din linia ecuatorului( aproape o optime din circumferinta Pamantului). Relieful este variat, de la varfuri de 5000m pana la plaje intinse, rauri si lacuri, care sunt adapostul unei faune si vegetatii variate si luxuriante (Dragonul de Komodo – desemnata specie nationala indoneziana).

Jakarta este capitala Indoneziei, situata in Nord-Vestul insulei Java, la gura de varsare a fluviului Liwung in Golful Jakarta. Poseda aeroportul Kemajoran si la 10km de oras portul Tanjungpriok. Este principalul centru politic, administraativ, comercial, financiar si industrial al tarii si un important nod de comunicatii, dar si un centru cultural cu 11 universitati, academie de stiinte, muzee, galerii de arta, institute de oceanodrafie, o catedrala romano-catolica din secolul XVII si moscheea Istiqlal, obeliscul Monumen Nasional, cel mai mare stadion al Asiei si numeroase parcuri.

Obiective turistice: Irian Jaya – zona cu munti inalti si paduri tropicale dese, Templele Budiste de la Borobudur – cel mai mare monument budist din lume, Templele Hinduse de la Prambanan – cel mai mare complex de temple cu 8 temple principale si 224 temple mai mici inchinate zeului Shiva, Parcul National Komodo – singurul loc din lume unde traieste cea mai mare reptila din lume( Dragonul de Komodo), Parcul National Gunung Bromo – o zona larga acoperita cu nisip vulcanic fin ce se intinde la poalele vulcanului Bromo, Templul Pura Besakih situat in Bali si este cel mai important locas sfant din Bali, fiecare din religia hindu-dharma detine aici un complex individual sau racle si altare.

Clima este ecuatoriala cu temperaturi ridicate, dar si ploi abundente. Medan si Jakarta au temperaturi de 26°C sau 27°C, insa in munti este mult mai frig. Imbracamintea se recomanda a fi de la subtine, pentru zile toride, pana la cea mai groasa, pentru seri racoroase, dar nici pelerina de ploaie nu trebuie sa lipseasca.

Limba oficiala in Indonezia este bahasa indoneziana, insa in hoteluri, resorturi, restaurante si baruri se vorbeste si limba engleza.

Moneda nationala este Rupiah si o rupiah = 100 paisas cu diviziunile aferente. Cartile de credit sunt acceptate pe scara larga in magazine, hoteluri si restaurante. Tipping: bacsisul se lasa la discretie.

Ora in Indonezia este: in Vest GMT+7, in Est GMT+8, in Papua si Maluku GMT+9.

Mancarea specifica are influente chinezesti, iar printre cele mai interesant sunt: “Nasi Goreng” -orezul, legumele proaspete, fructele, pestele, fructele de mare, carnea (pui, vita, oaie, rata, porc - numai in Bali, doarece aici infuenta musulmana nu este atat de puternica), laptele de cocos, sosul de alune, sosul de soia, zaharul de palmier si o gama diversificata de condimente, “Gepuk” – o delicioasa reteta din carne de vita, “Ayam Rica-Rica” – reteta originara din Monodo cu pui fript si condimentat cu chilli.

Mai multe detalii...

Plaja Septembrie Bali

Pachet 7 nopti >> 1.149 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 1.049 euro/persoana

Atractiile fascinante care imbina cultura, spiritualitatea (templele din Ubud si Borobudur), plajele spectaculoase din Indonezia, varietatea peisajelor (Muntele Bromo, Parcul National Komodo) transforma Indonezia intr-o destinatie speciala de vacanta!

Detalii

Circuit Septembrie Bali & Singapore

Pachet 10 nopti >> 1.349 euro/persoana

Atractiile fascinante care imbina cultura, spiritualitatea (templele din Ubud si Borobudur), plajele spectaculoase din Indonezia, varietatea peisajelor (Muntele Bromo, Parcul National Komodo) transforma Bali intr-o destinatie speciala de vacanta! Sufletul orasului Singapore este viu, sanatos si aparte. Singapore este unul dintre cele mai placute orase din sud-estul Asiei. Daca ar fi sa-l descriem intr-un cuvant, acela este unic!

Detalii

Budapesta >> Plaja Iunie Bali

Pachet 7 nopti >> 1.199 euro/persoana

Atractiile fascinante care imbina cultura, spiritualitatea (templele din Ubud si Borobudur), plajele spectaculoase din Indonezia, varietatea peisajelor (Muntele Bromo, Parcul National Komodo)…

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri