Guadeloupe

In zona de convergenta a Marii Caraibe cu nordul Oceanului Atlantic, in imensitatea apelor Marii Caraibe rasare din spuma marii - Arhipelagul Guadeloupe sau “Insula Apelor Frumoase”, intins pe o suprafata de circa 1628 Km2 intre insulele Leeward si Lesser Antile. Arhipelagul Guadeloupe avand capitala la Basse Terre, cuprinde 5 mari insule: Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade, Les Saintes, Marie-Galante carora li se alatura si alte mici insule. In Grand Terre intalnesti plaje intinse, marginite de cocotieri, in Basse Terre plajele sunt mai mici si intime; tot pe Basse Terre se afla Parcul National din Guadeloupe, Cascada Aux Ecrevisses si Gradina Botanica Deshaies. Flora si fauna locala este specifica zonei: orhideele, bananierii, mango, colibri, iguanele, pelicanii negri sunt intalnite la tot pasul oriunde ai merge in insule. La toate acestea adaugandu-se autenticul rom caraibean de care localnicii sunt foarte mandri. Numele arhipelagului se datoreaza lui Cristofor Columb, care in 1493 a numit insula Santa Maria de Guadalupe, in onoarea Fecioarei Maria venerata in orasul spaniol Guadalupe din Extramadura. In comparatie cu alte tari tropicale , varietatea vietii animale in Guadelupa este limitata. Inca se mai pot vedea o mare varietate de pasari : Colibris , pasari de zahar cu burtile galbene , starci vaca, ciocanitoarea neagra in padurea tropicala, moorhens in Mangrove, rate salbatice, si pelicani de mare, pasari fregata, gannets maro si pescarusi. Sa nu uitam, desigur Racoon - " Ti - raton ", mascota Parcului National, legiuni de fluturi colorati, crabi, o specialitate culinara din Guadelupa, precum si soparle si iguane, care au Insulele de Petite Terre si Saintes ca si casa lor. Lumea plantelor este si ea una diversa si impresionanta, datorata solului fertil, a ploilor si a soarelui, ea apartinand lumii tropicale.

Capitala Basse-Terre este situata in jumatatea vestica a Guadeloupei si desi este capitala administrativa este al doilea cel mai mare oras dupa Pointe-a-Pitre. Baillif Airport, dar si inca alte 5 aeroporturi, fac legatura statului cu mapamondul.

Obiective turistice: Pointe-a-Pitre se afla pe insula Grande-Terre si este un oras gratios cu o Piateta placuta in Centru - Place de la Victoria - inconjurata de o Piata aglomerata si de docuri. Doua muzee interesante in acest oras sunt Pavilionul dExposition de Bergevin si Centrul Cultural Remy Nainsouta. Mai puteti vizita Muzeul Schoelcher, Dedicat lui Victor Schoelcher, activist pentru abolirea sclaviei. La Fort Fleur dEpee se afla cateva grote subterane fascinante, Acvariul Guadeloupe se afla langa autostrada, iar in nord de acestea se afla un vechi oras, Sainte-Anne . Pe insula Grand -Terre se afla Porte Denfer (Poarta Iadului), o zona costala compusa din stanci golase, ce ofera privelisti fascinante. Mai Departe, La Pointe de la Grande Vigie are vedere spre alta zona de coasta cu stanci de culoare alba scaldate de ocean. Mult interes starnesc insa si Sainte Marie de Capestre si Templul hindus de pe insula Basse-Terre, Parcul National Guadeloupe de langa St-Calude, Cascade Ecrevisses, Parc Bras David , o gradina zoologica si una botanica, orasul Basse-Terre, o asezare coloniala franceza cu Fortul St-Charles care a fost construit in 1605 si reprezinta arhitectura coloniala militara franceza, cele 14 plaje cu nisip alb de pe micuta insula St Barthelemy, Marigot este capitala franceza de pe insula St-Martin si detine o bogatie de arhitectura creola, varful Paradis, cel mai inalt punct de pe St-Martin (242m) pana in varf veti intalni Ferma Lottery, cu peisaj alpin, padure tropicala, mii de specii de plante si animale, dar nu ratati Ferma de Fluturi din Galion de pe St-Martin si Festivalul Gospodinelor (Fete des Cuisinieres).

Clima este tropical cu temperaturi ridicate, imbracamintea trebuie sa fie subtire din in si bumbac.

Limba oficiala este franceza, local existând un dialect creol, iar analfabetismul nu depășește 10%.

Moneda folosita aici este Euro, datorita faptului ca este parte a Uniunii Europene. Cartile de credit au utilizare larga. Tipping: hotelurile, resorturile si restaurantele includ in nota de plata 15% pentru servicii.

Ora in Guadeloupe este GMT-4.

Mancare traditionala: include rafinamentul francez, bucataria africana picanta si retetele exotice ale Indiei si Asiei. Datorita faptului ca este inconjurata de apa, pe insula predomina pestele si fructele de mare, foarte proaspete. O experienta unica pentru Guadeloupe sunt serile petrecute pe plaja, savurand peste afumat, crabi impanati, tocana de scoici de mare si alte feluri picante.

Mai multe detalii...

Croaziera Ianuarie 2018 Caraibe

Pachet 7 nopti >> 1.749 euro/persoana Pachet 7 nopti >> 1.359 euro/persoana

Toate cele peste 7000 de insule din Caraibe au plaje superbe cu nisip alb si sunt inconjurate de apa turcoaz. Insulele au o veche si bogata istorie cu influente ale coloniilor engleze, olandeze, spaniole, americane si franceze. Indiferent de domeniul de care sunteti interesati, Caraibe este o destinatie care o sa va capteze cu siguranta!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri