Germania

Stat ce face parte din Europa Centrala,se invecineaza cu Danemarca,Olanda,Belgia,Franta,Luxemburg, Elvetia,Austria,Cehia,Polonia si are iesire la Marea Baltica si Oceanul Atlantic.Germania are cea mai mare economie din Europa si a patra din lume,fiind pe primul loc la exporturi la nivel mondial.Este locul natal al compozitorilor L. Bethoven,J.S.Bach sau a filosofului Frederich Nietzsche.

Berlin este capitala Germaniei si cel mai mare oras cu 3,5 milioane locuitori.Centrul istoric al Berlinului este in partea de est cu obiectivul emblematic Poarta Branderburg locul manifestarilor dupa ce a cazut Zidul Berlinului in 1989,care despartea orasul in doua parti: de Est si de Vest,fiind simbolul Razboiului Rece.Tot aici se afla Turnul TV 365m cea mai inalta cladire a Berlinului in Piata Alexanderplatz.Cladirea Parlamentului Reichstag sau Checkpoint Charlie sunt locuri care rezuma cel mai bine separarea celor doua parti ale Berlinului.Insula Muzeelor a primit din partea UNESCO statutul de membru al Patrimoniului Univerasl ‘’sanctuarul artei si al stiintei’’.Aceste cinci muzee au fost concepute de Regele Frederich al III-lea: Vechiul Muzeu 1830,Muzeul Nou 1859,Vechea Galerie Nationala 1876,Muzeul Bode 1904 si Muzeul Pergamon 1930.Merita sa vizitati Memorialul Holoclaustului care a fost inauguart in mai 2005 in memoria a sase milioane de evrei,menit sa comemoreze moartea acestora de catre Hitler si fortele naziste.Palatul Charlottenburg in stil baroc care a ars in timpul primului Razboi Mondial si reconstruit ,fiind cel mai mare palat al Berlinului.Urcand pe cele 285 de trepte spre Coloana Siegessaule veti avea parte de o priveliste asupra intregului Berlin.Cele trei mari aeroporturi fac legatura cu intreg mapamondul: Brandenburg, Scholnefeld si Tegell.

Hamburg este al doilea oras ca marime,dar cel mai populat si cunoscut ca ‘’Orasul liber si hanseatic’’,fiind centrul cultural si economic al nordului Germaniei.Este de sapte ori mai mare decat Parisul si gazduieste al doilea port al Europei,Hamburg de pe Elba in care intra peste 13.000 de nave si este al treilea din lume dupa New York si Londra.In Hamburg exista 2.500 de poduri, mai multe decat in Venetia sau Amsterdam si a fost incoronat cu titlul de ‘’cel mai verde oras’’al Germaniei,unde toate cladirile sunt vopsite in alb cu acoperisul aramiu, iar 15% din suprafata orasului este verde .Cateva atractii ce trebuiesc punctate sunt:Lacul Alster,Primaria din Hamburg are 650 camere,peretii albi si acoperisul verde si in curte se afla faimoasa Fantana Hygieia,Piata de peste Atona,satul pitoresc de pe raul Elba Blankenese, unde turistii se rasfata cu mancaruri specifice si cu privelistaea asupra orasului.

Obiective turistice in Germania: Zidul Berlinului,Piata Alexandru,Insula Muzeelor,Poarta Brandenburg,Cladirea Parlamentului,Piata Maria din Munchen,Circuitul Nurburgring,Alianz Arena,Europa Park,Memorialul Holoclaustului,Muzeul Povestea Berlinului,Galeria de Pictura sunt doar cateva atractii din ceea ce ofera Germania.

Clima in Germania este temperata cu patru anotimpuri cu temperaturi intre 5 si 230 C.Imbracamintea este recomandata in functie de anotimp ,dar pantofii confortabili si jacheta sunt obligatorii.

Limba oficiala este germana,dar in restaurante ,hoteluri sau magazine se vorbeste engleza.

Moneda in acest stat este euro cu monedele si bancnotele aferente,cartile de credit sunt acceptate pe scara larga .Bancile sunt deschise de luni pana joi intre orele 9a.m si 3 p.m. Tipping: este inculsa in factura o taxa pentru servicii de 10%.

Ora in Germania este UTC+1 si ora de vara UTC +2.

Mancare traditionala: merita sa incercati ‘’Kartopffel-eintopf, planmenkuchen mit sau gerollt uberraschung’’. Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

Croaziera August Fiordurile Norvegiei

Pachet 9 nopti >> 1.749 euro/persoana

Va invitam sa faceti o calatorie de neuitat, ca o simfonie de apa si lumina, sa descoperiti Scandinavia cu locurile sale incarcate de istorie: castelele medievale cu peisaje de exceptie, cu fiorduri impresionante, cascade marete si ghetari care par vesnici, cu orasele pitoresti si nu in ultimul rand, cu cele mai frumose capitale din nordul Europei!

Detalii

City Break Martie Berlin

Pachet 2 nopti >> 135 euro/persoana

Va propunem ca primele zile ale lunii Martie sa va gaseasca in capitala Germaniei, cel mai mare oras al statului. Lasati-va sedusi de diversitatea atracţiilor turistice de aici si de bogăţia sa culturală.

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri