Fiji

Republica Insulelor Fiji este o tara insulara din Sudul Oceanului Pacific, la Este de Vanuatu, Veste de Tonga si la Sud de Tuvalu. Cuprinde un arhipelag de mai mult de 332 insule din care 100 sunt locuite permanent, suprafata totala este 18300 km2. Majoritatea insulelor lui Fiji sunt formate datorita activitatii vulcanice incapand acum 150 de milioane de ani. Cele mai mari si mai importante insule sunt Viti Levu siVanua Levu. Insulele sunt muntoase, cu varfuri de pana la 1324 de metri, si acoperite cu paduri tropicale groase. Cel mai inalt punct este Muntele Tomanivi pe Viti Levu. Cultura indigena Fiji si traditia este foarte vibranta si este o componenta integranta a vietii de zi cu zi pentru majoritatea populatiei din Fiji. Cu toate acestea, societatea din Fiji a evoluat, de asemenea, in ultimul secol, odata cu introducerea de traditii mai recente, cum ar fi influente indiene si chineze, precum si cele din Europa si a vecinilor din Pacific - in special Tonga si Samoa. Astfel, diferitele culturi ale Fiji s-au unit pentru a crea o identitate nationala multiculturala unica. Fiji Week este o saptamana de festivitati care culmineaza cu Fiji Day la 10 octombrie (aniversarea independentei Fiji de la dominatia coloniala britanica in 1970) anual. O alta tema este aleasa in fiecare an, dar elementele comune includ ceremonii religioase si spectacole culturale. Diwali este “Festivalul luminilor”, in aceasta zi, casele sunt decorate cu lumini in 2014 se va sarbatori pe 23 Octombrie, iar in 2015 pe 11 Noiembrie. Aici se mai sarbatoreste si Mawlid “Ziua de nastere a Profetului” in a treia luna din calendarul islamic.

Viti Levu gazduieste capitala Suva, si este “acasa” pentru aproape trei sferturi din populatie. Alte orase importante includ Nadi (locul unde se afla aeroportul international), si Lautoka, al doilea oras din Fiji, cu mori de mari de trestie de zahar si un port. Principalele orase de pe Vanua Levu sunt Labasa si Savusavu. Alte insule si grupuri de insule includ Taveuni si Kadavu (a treia si, respectiv, a patra din insulele cele mai mari), Grupul Mamanuca (chiar langa Nadi) si Grupul Yasawa, care sunt destinatii turistice populare, Grupul Lomaiviti, pe Suva, si Lau Grupul de la distanta. Rotuma, aproximativ 270 de mile marine Nord a arhipelagului,este insulacare are un statut administrativ special in Fiji.

Obiective turistice: Fiji are o cantitate semnificativa de turism cele mai populare regiuni fiind Nadi , Coasta de Coral , Denarau Island , Insulele Mamanuca, dar si de recife de corali moi , iar scuba diving este o activitate turistica comuna. Ea are, de asemenea, o varietate de statiuni si hoteluri de clasa mondiala de 5 stele. O luna de miere in Fiji este foarte romantica. Există, de asemenea, statiuni de familie prietenoase cu facilitati pentru copii mici, inclusiv cluburi pentru copii si optiuni. Fiji are mai multe destinații turistice populare. Grădina Botanică din Thursten în Suva, Sigatoka Sands Dunes, si Colo-I-Suva Forest Park sunt trei optiuni mari, in cazul in care va aflati pe continent(Viti Levu). O mare atractie pe insulele exterioare este scuba diving.

Clima este tropicala, perfecta pe tot parcursul anului. Imbracamintea recomandata este cea din in si bumbac,completata de palarie de soare si pantofi usori.

Moneda nationala in Fiji este dolarul fijian (1 dolar fijian = 100 centi). Sunt acceptate pe scara larga cartile de credit. Tipping: in Fiji, bacsisul nu este obisnuit, nici necesar. Fiji este o societate comuna, si, ca atare, totul se imparte. In loc de bacsisurile individuale in resorturi, fiecare Complexul va avea o cutie "Fondul de Craciun pentru Staff" disponibila, astfel incat oaspetii lor pot contribui pentru personalul angajat.

Ora in Fiji este GMT+12

Mancare specifica , preparate mai ales din peste si fructe de mare (caracatite, crabi, homari sau creveti), cu adaos de lapte de cocos, legume condimentate - batate, taro, kasava - si de la masa nu lipsesc niciodata fructele: banane, papaia, guave, ananas, mango, pepeni. In localitatile turistice puteti gasi si specialitati din bucataria internationala. Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

Plaja Iunie Insulele Fiji

Pachet 9 nopti >> 1.849 euro/persoana

Va invitam in aceasta vacanta minunata sa practicati cele mai distincte activitati: snokerling, scufundari, parasailing si sa cunoasteti o multime de traditii locale, Fiji fiind alaturi de Bora Bora,cea mai luxoasa destinatie din Pacificul de Sud!

Detalii

Croaziera Pacificul de Sud

Pachet 12 nopti >> 2.699 euro/persoana

Descoperiti cele mai frumoase insule din Pacificul de Sud alaturi de un vas de lux – Legend of the Seas !

Bucurati-va alaturi de cei dragi de experienta unica a unei croaziere in Australia, Arhipelagul Vanuatu, Insulele Fiji si nu in ultimul rand Noua Caledonie!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri