Elvetia

‘’Tara ceasului cu precizie ‘’- Omega Speedmaster care a fost purtat pe luna in misiunea Apollo,produce 50% din totalul ceasurilor la nivel mondial.Situata in Europa de Vest are Germania la nord,Franta in vest,Italia in sud, Austria si Liechtenstein la est.Cuprinde trei mari regiuni lingvistice si culturale: Zurich(germana),Geneva(franceza) si Lugano(italiana), una din tarile cele mai bogate din lume.

Berna –‘’Orasul lui Einstein’’ este capitala Elvetiei,cu limba oficiala germana situata intre doi munti Gurten si Banteger,constitue centrul istoric Swisstopo al Elvetiei,unde exista vechiul observator astronomic al sistemului de coordonate elvetian.Capitala este renumita pentru cladirile cu arhitectura medievala si vopsite in verde si trotuarele acoperite cu arcade si fantanile decorate cu statui si lumini.Atractii in capitala sunt multe dar trebuie sa vedeti Turnul Zytglogge care detine un ceas urias cu papusi in miscare si din turnul caruia se poate admira Catedrala Munster ce pastreaza stilul gotic,aici fiind conservata prima primarie a orasului.Muzeul de Arta Berna din 1879 este cel mai vechi muzeu al Elvetiei dar si faimoasa si uimitoarea ‘’groapa cu ursi’’ situata dincolo de Podul Nydegg.Conexiunea cu celelalte state o realizeaza Aeroportul International Berna.

Zurich este metropola Elvetiei, detine 1.759.000 locuitori si este centrul economic al tarii.Este ‘’casa’’a zeci de companii internationale,Bursa de Valori fiind a patra din lume si cele mai multe banci ale statului cat si din alte state,Zurich este cel mai mare centru comercial de aur,nu degeaba este considerat cel mai curat si bogat oras al lumii.Orasul ofera multe atractii dar de neratat sunt: Bahnhofstrasse un bulevard pietonal intesat cu magazine scumpe,restaurante, hoteluri, cladiri de birouri si banci.Fabrica de ciocolata Lindt & Sprungli se poate vizita si totodata degusta sortimente din ciocala rafinata a Elvetiei.Muzeul de Istorie,Galeria de Arta sau Muzeul Rietberg sunt doar cateva din frumusetile orasului.

Geneva este orasul cu traditie franceza,situat pe malul Lacului Geneva,oras recunoscut lider ca avand cea mai buna calitate a vietii,urmat de Zurich.Palatul Natiunilor Geneva este oras-stat ca Monaco sau Vatican,fiind mai mare ca Palatul de la Versailles,loc in care isi desfasoara activitatea 3.500 functionari publici,fiind cel mai mare centru de congrese din lume.Odata ajuns in Geneva trebuie sa vizitezi Muzeul Ceasurilor si al Emailurilor unde se afla o colectie impresionanta de 1.000 de piese si exponate ,ornamentate de o tehnica moderna de jocuri de lumini si sticla.

Obiective turistice ale Elvetiei:Galeria de Design din St. Moritz,Castelul Chillon din Montreuxalcatuit din 1000 cladiri independente,Podul Capelei si Fortareata din Lucerna,Palatul Federal din Berna,Castelul St.Maire din Laussane.

Clima in Elvetia este temperata cu veri calde si ierni uscate,cu temperaturi intre 10 si 300 Ccu un fenomen meteo ‘’fohn’’un vant cu aer foarte cald.Vestimentatia recomandata este din bumbac,cu pantofi comozi si o jacheta pentru seara.

Limba oficiala este germana,franceza si italiana, insa se vorbeste engleza in hoteluri si restaurante.

Moneda este francul elvetian(CHF)1franc= 100rappen,cu monede de la 5 rappen la 5 franci si bancnote de la 10 la 100 franci.Sunt acceptate cartile de credit si cecurile ,iar bancile sunt deschise de luni pana joi intre orele 9 a.m. si 3 p.m.

Ora in Elvetia este GMT +1 tot timpul anului.

Mancare traditionala: are specific francez,italian si german ,dar puteti incerca ‘’fondue sau rosti’’,varietati de ciocolata sau vinuri din podgoria Valais,Ticino sau Geneva.

Mai multe detalii...

Revelion 2017 Ski Elvetia

Pachet 7 nopti >> 1.080 euro/persoana

Elveţia este cunoscută pentru minunatele sale zone de schi, cu tradiţie bogată. Pasionaţii vacanţelor la zăpadă vor găsi aici de la cabane singuratice şi staţiuni fără trafic până la localităţi cu atmosferă de lux.

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri