Curacao

Curacao, “Insula Verii Eterne”este situata in partea de Sud a Marii Caraibelor, fiind cea mai mare si cea mai populata din grupul celor trei “insule ABC” (Aruba, Bonaire, Curacao), care intra in componenta Antilelor Olandeze. Plajele albe cu nisip fin, scaldate de valuri azurii si statiunile cochete, pline de farmec fac din Curacao un paradis in care bogatia de cultura si istorie se imbina armonios cu ospitalitatea locuitorilor. Coasta de sud are ape calme, unde tarmul este format din golfuri. Lastarisurile Xeric sunt comune, cu diferite forme de cactusi, arbusti spinoasi, evergreen-uri, si copacul national al insulei, divi-Divis. Cel mai inalt punct Curacao este Sint Christoffelberg 375 m. La 10 km in largul coastei de Curacao, la Sud-Est, se afla insula mica, nelocuita Klein Curacao "Micul Curacao".

Capitala Willemstad, probabil cel mai pitoresc oras colonial din Caraibe, intampina turistii cu zidurile groase, vechi de secole ale fortificatiilor ce pazesc intrarea ingust in port si cu elegantele sale vile, cu uimitoarea lor arhitectura. Astazi multe dintre aceste cladiri istorice au fost transformate in restaurante, magazine sau hoteluri, pastrand insa parfumul vremurilor de demult. Hato international Airport, din capitala, face conexiunea intre insula si intreaga lume.

Obiective turistice: Baya Beach este o plaja, situata pe o peninsula, in partea de Sud-Est de Caracas Bay langa Fort Beekenburg. Este folosita pentru a fi un port buncar de Royal Dutch Shell, unele diguri si rezervoare pot fi inca vazute. Este o plaja mica, in principal orientata spre sporturi nautice. Facilitati exista pentru inchirierea materialului pentru diving, canoe si jetski. Exista plimbari cu barca pentru a vizita insula Klein Curaçao. Baya Beach este, de asemenea, cunoscuta pentru viata sa de noapte. Blue Bay este o plaja, situata in apropiere de satul de pescari Sint-Michiel la Nord-Vest de Willemstad. Plaja este numita dupa o plantatie "Blaauw", care a fost localizata in apropiere. Este cea mai mare plaja de pe insula.Plaja este utilizata pentru snorkeling si scufundari. In apropiere se afla un teren de golf si un teren de hochei. Daaibooi este o plaja, situata in apropiere de satul Sint Willibrordus, la 30 de minute de mers cu masina la nord-vest de Willemstad. Plaja se afla intr-un golf retras, inconjurat de stanci. Este cunoscut faptul ca testoasa Loggerhead se cuibareste aici. Plaja este folosita ca un punct de plecare pentru scuba diving. Grote Knip este plaja care ofera o superba si relaxanta laguna intre stanci inalte. Playa Forti este recunoscuta pentru nisipul cu pietricele mici, dar si pentru existenta locului de unde se poate efectua un salt de 10m de pe o stanca in mare. Playa Kalki sau "Alice in Tara Minunilor", asa cum mai este cunoscuta, este o plaja unde predomina coralii albi de piatră si calcar, care se observa pe plaja si stancile din jur. Santa Barbara Beach si Seaquarium Beach sunt cele mai luxoase plaje, accesul fiind permis pentru o taxa de 50$. Punctele de interes vor fi Table Mountain, Curacao Underwater Beach Park, un complex de lux cu teren de golf, dar si conacele luxoase, in Santa Barbara Beach, iar in Seaquarium Beach se afla Acvariul din Curacao, dar si multe baruri, cluburi si restaurante.

Clima este de savana tropicala cu un sezon uscat din ianuarie pana in septembrie si unul umed din octombrie pana in decembrie. Temperaturile sunt cuprinse intre 26°C si 29°C, imbracamintea recomandata este cea subtire din in si bumbac.

Limba: este o tara poliglota aici limbile oficiale sunt olandeza, papiamentu si engleza.

Moneda oficiala este florin-ul cu subdiviziunile aferente, insa aici dolarul american este acceptat, la fel si cartile de credit. Tipping: Pe fiecare bon/nota de plata pe care o veti primi se va afla o taxa de 5% care merge catre stat si de asemenea 10% sau 12% bacsisul obisnuit.

Ora in Curacao este GMT-4.

Mancarea specifica este “Krioyo” care se mandreste cu un amestec de arome si tehnici mai bune in comparatie cu bucataria di Caraibe si bucataria latino-americana. STOBA ( o tocana cu diverse ingrediente , cum ar fi papaya , carne de vita sau de capra ) , Guiambo ( supa facuta din bame si fructe de mare ) , kadushi ( cactus supa ) , Sopi mondongo ( supa intestin ) , funchi ( pasta de porumb similar Fufu , ugali si mamaliga ), si o multime de peste si alte fructe de mare.

Mai multe detalii...

Plaja Decembrie Curacao

Pachet 7 nopti >> 1.099 euro/persoana

Ce ati spune sa petreceti saptamana viitoare inconjurat de palmieri, savurand o bautura celebra alaturi de cei mai buni prieteni ? Curacao este destinatia in care va veti bucura de zile insorite si clipe de neuitat!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri