Chile

Chile este tara unde le gasim pe toate: munti, lacuri, plaje, deserturi, paduri si sloiuri de gheata. Zapada de pe Muntii Anzi ii tine frig tarii, iar pe de cealalta parte – gasim Oceanul Pacific sau desertul Atacama. Limba vorbita de ei este spaniola, insa engleza este vorbita si inteleasa mai peste tot.

Capitala : Santiago, situata la 180 km in sud-estul portului Valpara'so .

Moneda: peso chilian ($), ( 1peso chilian = 100 centi).

Atractii turistice: capitala tarii datorita atmosferei cosmopolitane, parcurilor superbe si designulti cladirilor publice. Intre Via Norte Sur si Bulevardul Libertador Bernardo O'Higgins se formeaza un triunghi pe care toti il numesc Alameda, aici se gasesc toate muzeele importante, monumentele si alte obiective turistice. Locul de unde se pot incepe vizitele este Plaza de Armas, o piata centrala veche minunata. In scurta vecinatate se afla primaria si catedrala, unde multe nume importante ale istoriei chiliene sunt ingropate. Muzeul Chilian de Arta Precolumbiana merita vizitat pentru expozitiile dedicate primilor indieni din America de Sud si Centrala, acoperind peste 4 milenii de istorie precolumbiana. Santiago este bine cunoscut si pentru multimea de parcuri printre care se numara Parcul O'Higgins in partea sudica a orasului, Parcul Forestier de pe marginea raului Mapocho si Parcul Metropolitan care ofera trecatorilor alei pentru promenade, zone pentru picnic si o gradina zoologica.

Clima: In nordul tarii clima este de desert cu putine ploi, iar temperaturile medii anuale sunt de 20° C. În interiorul țării temperaturile prezintă oscilații majore dar fără umiditate ceea ce a permis amplasarea unor observatoare astronomice. În zonele muntoase temperaturile scad, tot aici găsindu-se stepa chiliana. In sud, este prezent un climat asemanator celui mediteraneean. Chile are patru anotimpuri cu veri călduroase și ierni reci și ploioase. Sudul țării dispune de un climat umed, în zona insulară clima este foarte rece datorită oceanului.

Mai multe detalii...

Croaziera Februarie America de Sud

622 euro/persoana

Avem de data aceasta cateva destinatii de vis la bordul vasului Rhapsody Of the Seas in perioada februarie-martie 2016! Veti putea vizita destinații renumite pentru cele mai impresionante peisaje precum Chile, Fiordurile Chiliene, Strâmtoarea din Magellan, Argentina și Uruguay, pe o durată de 14 nopți/15 zile!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri