Cehia

Situata in Europa Centrala, la granita cu Germania, Polonia, Slovacia si Austria, Cehia este o adevarata posesoare a castelelor istorice si a lacurilor romantice. Cele mai frumoase peisaje sunt pe vaile raurilor Vltava (Moldau) si Labe (Elbe), zone cu dealuri inalte si munti stancosi. In partea vestica se afla legendara Boemie.

Capitala: Praga sau Orasul de Aur, ce are cladiri cu arcade gotice si ferestre renascentiste, cu elemente rococo si Art Nouveau. Capitala Cehiei este practic alcatuita din patru orase diferite, fiecare cu propria istorie si caracteristi, cate doua pe fiecare mal al Vlatvei. Districtul Castelelor (Hradcany) este cel mai impozant, dominand de departe peisajul. Aici se afla monumentul baroc Lady de Loreto, un adevarat loc de pelerinaj, palatul Cernin, inca din secolul al XVII-lea, piata Hradcany cu palatele Tuscan si Martinic. Districtul Mala Strana unde majoritatea cladirilor sunt construite in stil baroc sau renascentist si vechi de sute de ani, cea mai cunoscuta fiind catedrala Sfantului Nicolae. Stare Mesto, pe celalalt mal al raului, este una din cel mai bine conservate localitati medievale din Europa, iar in continuarea lui se afla Nove Mesto, oras cu cladiri construite in cel mai pur stil gotic si baroc, cu o multime de parcuri.

Moneda: EURO.

Clima: Este tipica pentru nordul Europei, cu veri placute, calduroase, si ierni reci.

City Break Iulie Praga

Pachet 3 nopti >> 289 euro/persoana

Permiteti-va sa va bucurati de viata, distractie si relaxare. Vizitati Praga, ‘Orasul celor O Suta de Turle’, ‘Orasul de Aur’, ‘Mama Oraselor’ si ‘Inima Europei’, una dintre cele mai populare destinatii de pe continent! Capitala Cehiei este un oras captivant, frumos si romantic a carei arhitectura europeana originala, alaturi de privelistile de pretutindeni iti taie rasuflarea. Cunoasteti istoria orasului pe o perioada de peste 1000 de ani, insemne istorice variate datand din perioada Imperiului Roman, Imperiului Habsburgic sau a Protectoratului nazist al Bohemiei si Moravitei si bucurati-va de plimbarile relaxante spre faimoasele locuri de nastere ale multor scriitori, artisti, atleti, sportivi, modele sau directori de film!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri