Belgia

Este o tara in Europa de Vest,unul din membrii fondatori al U.E. care se invecineaza cu Germania,Franta,Luxemburg si Marea Nordului,avand o suprafata de 30.528 km2 si 10,5 milioane locuitori si impartita in doua comunitati : Flamanda si Valona,de aceea este un stat bilingv in Flamanda se vorbeste neerlandeza iar in Valona se vorbeste franceza.Numele tarii provine de la provincia Galia Belgica situata in nordul Galiei care era locuita de belgi.Teritoriul tarii are trei forme de relief si anume:campie(Campia Litorala),dealuri(Dealurile Ardenilor) si Podisul Mohes Venn.

Bruxelles sau Bruselles este capitala Belgiei si una din cele trei capitale ale U.E. alaturi de Luxemburg si Strasbourg.Capitala este incarcata de istorie,stil colonial si arhitectura medievala,toate acestea regasindu-se in obiectivele turistice urmatoare: Piata Mare,Statuia Manneken Pis,Atomium(atomul de Fe marit de 150 miliarde de ori),Teatrul Regal al Monedei,Parcul Jubileului(detine muzee,hale comerciale si Arcul de Triumf),Basilica de la Koekelberg care este a cincea din lume ca marime,Parcul din Laeken care detine Palatul Regal si Statuia Europei.Este un nod feroviar important al Europei, deservind de trenuri ca TGV,Eurostar sau ICE si detine doua aeroporturi : International Bruxelles Zaventem situat nordul orasului si Charleroi Bruxelles Sud aflat la 50km de sudul orasului.

Ghent sau Gent este capitala Comunitatii Flamandei de Est, fiind un oras universitar si al treilea ca marime al statului.Este gazda unor evenimente culturale ca Gentse Feesten si Festivalul van Vlaanderem si impresioneaza prin arhitectura medievala care este pastrata intacta si foarte bine intretinuta, un exemplu concludent fiind portu vechi Graslui.Aflat in acest oras trebuie sa vizitezi turnul cu ceas Belfort sau Gravensteen o cetate romana ce detine numeroase obiecte de tortura din vremea inchizitiei,fosta resedinta a unor conti flamanzi,cat si Podul Sint-Michiesburg construit peste raul care delimiteaza cetatea si care ofera o priveliste de ansamblu a acestui loc frumos.

Bruges este un oras cu vechime care este recunoscut pentru tapiteriile sale faimoase si elegante,create de mesterii locului,traditie pastrata din stamosi si care a contribuit la decorarea interioarelor si a pieselor de mobilier a palatelor si castelele timpurilor apuse.Aici se afla un loc uimitor,Piata Markt care pana la intrarea in Basilica Heilig Bloedbasiliek, are cate o treapta pentru fiecare zi a anului si dateaza din vremea celei de-a doua cruciade cand patriarhul Ierusalimului a adus Contelui de Flandra cateva picaturi din sangele Lui Iisus.Ostenad este numit si ‘’Regina plajelor’’ deoarece in acest oras veneau pentru liniste si odihna aristrocratii din intreaga Europa.Astazi la granita cu Germania in statiunea Met Zonte se aduna ‘’crema societatii’’ belgiene si anglo-saxone.

Obiective turistice ale Belgiei: Antwerp,orasul lider mondial in prelucrarea diamantelor,Catedrala Notre Dame si Casa memoriala a lui Rubens din Anvers, Palatul Princiar din Liege, Muzeul Hof van Busleyden din Mechelen,Vasul Mercator din Oostende si Catedrala Saint Aubin din Namur.

Clima in Belgia este temperat-oceanica cu precipitatii tot anul ,cu temperaturi intre 7 si 200C ,perioada de vizitat este mai-septembrie,Imbracamintea consta in haine groase si impermeabile pt ploaie.

Limba oficiala este franceza si neerlandeza dar se vorbeste si germana sau engleza.

Monda in Belgia este euro cu subdiviziunile si bancnotele aferente,cartile de credit sunt acceptate pe scara larga ,iar bancile sunt deschise de luni pana joi intre orele 9 a.m si 3 p.m.

Ora este UTC +1 si ora de vara UTC +2.

Mancare traditionala: ‘’paling in’t groen-tipar cu ierburi aromate,vlaamse stoofkarbonaden,boef bourguignon in sos de bere,konijh in geuze sau waterzooi’’ sunt cateva din retele specifice .Se recomanda apa imbuteliata.

Mai multe detalii...

City Break Martie Bruxelles

Pachet 2 nopti >> 130 euro/persoana

Oferta noastra pentru noul City Break are ca destinatie Bruxelles! Vizitati Grand Place al carui stil Medieval se rasfrange asupra stradutelor si cladirilor frumos ornamentate. De altfel aceasta piata este apreciata drept una dintre cele mai frumoase din toata Europa. Faceti parte dintre turistii care se lasa rapiti de frumusetea covorului de flori bienal. In inima Bruxelles-ului puteti admira si fotografia cladirea impunatoare a Primariei si alte constructii de tip vechi !

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri