Aruba

Primul european care a ajuns in Aruba a fost Americo Vespucci in vara anului 1499, el descriind insula ca fiind “Insula Gigantilor”. Vespucci s-a intors din Aruba cu bumbac si lemn brazilian, dar si cu relatarile despre casele construite in ocean. Aceste relatari au condus mai apoi la colonizarea insulei de catre spanioli pentru 100 de ani, utilizand insula pentru plantatii si vanzarea de sclavi.La 135 de ani dupa spanioli, olandezii au colonizat Aruba, ei folosind-o pentru productia de carne si ramanand ca descendenti ai insulei si in zilele noastre.

Aruba este o mica insula a Caraibelor de aproximativ 140 km2, dimensiune egala cu a orasului Washington D.C., aflata la 25 km Nord de coasta Venezuelei si 68 km NordVest de Curacao, cea mai mare insula a Regatului Olandei. Solul Arubei este in mare parte plat si cu foarte putine dealuri. Aruba este cunoscuta pentru plajele cu nisip alb, ce pun bazele unei active industrii turistice, aceasta fiind forta economica a insulei.Capitala Arubei este Orange Stad, recunoscut pentru exportul de cai spre Curacao, a fost numit dupa primul rege King Willem van Orange-Nassau in 1980.The Main Street este bulevardul shoppingului, unde exista unicul mall in aer liber Royal Plaza ,de aici se face legatura cu terminalul navelor de croaziera. La 2,5 km de centrul capitalei se afla aeroportul International Quine Beatrix care face legatura cu restul oraselor si celelalte state ale lumii.Ca sarbatori importante au “Sinterklaas” (Sf. Nicolae) pe 5 si 6 Decembrie, pe 30 Aprilie se serbatoreste “Dia di la Reina” (Ziua Reginei), Carnavalul care incepe in Ianuarie si tine cateva saptamani, sarbatori celebrate cu dansuri, cantece, mancaruri si bauturi traditionale(ayaca si ponce crema).

Principalele atractii turistice sunt plaja Arashi in NordVest unde se afla Farul California, numit dupa nava cu aburi care a esuat in apropiere, dar si restaurantul La Trattoria el Faro Blanco (Restaurantul Farului Alb) si Tierra del Sol Resort, Spa & Country Club acest intreg resort indeplinind dorintele oricarui turist , unde luxul si confortul primeaza . Superba plaja Eagle Beach cu nisipul ei alb va va oferi momente de neuitat fiind cotata ca una dintre cele mai frumoase si impresionante plaje din lume. Palm Beach va impresiona prin multitudinea de hoteluri dar si printr-un vast district pentru shopping adiacent hotelurilor.

In nordul insulei veti gasi Parcul National Arikok ce se intinde pe 18% din suprafata insulei,cu Pesterile Arubei, Pesterile Quadiriki, Muntele Jamanota (188 m) si cel mai inalt loc in Aruba a carui panorama include si Frenchman’s Pass pe coasta sudica, pasaj intre stancile de corali de deasupra zonei numite Spanish Lagoon “Laguna Spaniola”, formatiunea vulcanica Hooiberg (165 m), The Natural Pool “Piscina Naturala” formata din cercuri de piatra calcaroasa si vulcanica, dar si The Natural Bridge “Podul Natural” format natural din corali de calcar, pod ce s-a prabusit la 2 Septembrie 2005 , dar formatiunile ramase uimesc ochii turistului . Palm Island este o mica insula privata la 5 minute de mers cu yachtul unde petrecerile exclusiviste, confortul si distractia creaza starea de vacanta exotica si nonconformism, completata de scufundari acvatice pentru a admira fundul oceanului cu privelistea impresionanta de vietati multicolore, loc de vizitat macar o data in viata.

Limba oficiala este neerlandeza (olandeza) si papiamento (din 2003), dar datorita turismului foarte dezvoltat este foarte raspandita limba engleza care este vorbita in hoteluri, resorturi si restaurante.

Climatul semi-arid atrage turistii pe tot timpul anului, temperaturile fiind cuprinse intre 28 – 33oC fiind armonios combinata cu vanturi dinspre Oceanul Atlantic.Vestimentatia recomandata sa fie din in si bumbac, cat mai lejera .

Fusul orar in Aruba este UTC-4 (Atlantic Standard Time).

Moneda nationala este guldenul din Aruba cu subdiviziune centul, dar se poate plati si in dolari americani (USD). Ca alta modalitate de plata este acceptata si cartea de credit: American Express, MasterCard, Diners Club. Exista o taxa guvernamentala de 7% inclusa in orice factura de hotel si o alta taxa pentru prestari servicii de 15% in restaurante, hoteluri

Mancare si bautura in Aruba. ‘’Ayaca ‘’ sau sarmalute ca la mama acasa- din bucataria venezueleana este un mixt de carnuri, stafide, capere, masline, aluat de malai, infasurate in frunze de patlagina si fierte.Ca bautura este traditional’’ Ponce crema’’un lichior din rom , ouo,lapte, zahar brun, vanilie, nucsoara, scortisoara si coaja de lime, facut de barmanii restaurantelor. Se recomanda apa minerala imbuteliata.

Mai multe detalii...

Plaja Decembrie Aruba

Pachet 7 nopti >> 1.199 euro/persoana

Exotica insula Aruba este renumita pentru plajele cu nisip alb, sporturile de apa, excursiile calare si dansurile pe plaja. Descoperiti si dumneavoastra cele mai fascinante peisaje, alaturi de cei dragi!

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri