Africa de sud

Este situata in partea de sud a Africii si se invecineaza la est cu Oceanul Indian, iar la vest cu Oceanul Atlantic. Aici predomina relieful specific coastei, muntilor si al platoului. Coasta cuprinde o multime de plaje, relief stancos si tufisuri, iar partea muntoasa este cuprinsa intre Capul Bunei Sperate si Valea Limpopo (N-V).

Capetown, Pretoria si Johannesburg sunt 3 dintre cele mai importante orase si locuri de vizitat din Africa de Sud. In prezent, Capetown este atat port, cat si capitala legislativa a tarii si este considerat “orasul-mama” al statului deoarece a fost primul colonizat de catre europeni, in sec XVII. Il caracterizeaza un aer mediteraneean, dat de prezenta pinilor si a palmierilor, iar ca obiective turistice puteti vizita Casa Parlamentului, Castelul Bunei Sperante, care este cea mai veche cladire europeana din sudul Africii sau biserica Groote Kerk. Pentru cei mai curiosi, dornici de o minunata priveliste, exista telecabina care va poate transporta in varful muntelui Table, in maximum 5 minute, de unde puteti imortaliza panorama extraordinara.Cel de-al doilea oras – Pretoria este capitala administrativa, extrem de linistit si relaxant, bogat in parcuri si gradini. Centrul istoric al orasului – Church Square, Muzeul de Istorie Naturala si Gradina Zoologica sunt cele mai importante zone pentru turisti.
Johannesburg este cunoscut pentru zgarie-norii impozanti si suburbii care par a fi orase de sine-statatoare, cu spatii verzi imbinate cu turcoazul piscinelor. Turul orasului trebuie sa includa: o vizita la Muzeul Africa, la Galeria de Arta sau in partea de nord, pot fi gasite cele mai bune magazine si hoteluri, in special in Rosebank si Sandton.

Moneda: randul (1 rand= 100 centi)

Clima: mediteraneana – insorita si placuta, desi iarna – din iunie pana in august – sunt frecvente ploile torentiale, mai ales Cape Peninsula. In zona coastei KwaZulu/Natal si a Parcului National Kruger este tot timpul anului subtropical. Temperatura este relativ mai scazuta in zonele mai inalte de platou din centrul tarii.

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri