Suras thailandez de toamna

Dintre atatea destinatii frumoase voi ce ati alege pentru o vacanta la jumatatea lunii noiembrie? Cu siguranta o zonӑ caldӑ, cu mult soare și fӑrӑ ploi. Toamna parcӑ-i cel mai pretențios și trist anotimp: vreme rece, nici de cӑciuli de blanӑ sau paltoane, nici de cӑmӑși de in; naturӑ moartӑ, nori plȃngӑcioși și mult gri. Dar cȃnd decizi sӑ-ți iei cȃteva zile libere exact ȋn aceastӑ perioadӑ, unde te duci? Sӑ stai ȋn casӑ – parcӑ nu-ți vine sӑ-ți irosești concediul doar lenevind, ȋn pat, sӑ mergi la munte – deja cunoști meleagurile noastre ca-n palmӑ și parcӑ nici ȋntr-un foișor nu-ți mai gӑsești locul cȃnd vezi cӑ cerul tușește și strӑnutӑ cu fulgere și ploi. Așa cӑ haideți sӑ ne lӑsӑm mașinile sӑ se odihneascӑ ȋn parcӑri și sӑ ne facem planuri pentru zbor. Impachetați deȋndatӑ cele mai subțiri haine, aruncați ȋn valizӑ ochelarii de soare și șlapii cӑci azi cӑlӑtorim cӑtre o insulӑ exoticӑ!
Thailanda. Insula Samui. Am ales-o din mulțimea de insule thailandeze pentru cӑ este potrivitӑ oricӑrui gen de turist – mai mult sau mai puțin pretențios, oferӑ unitӑți de cazare pentru mai toate buzunarele și ȋn plus, aici se pot efectua activitӑți pentru toate categoriile de vȃrstӑ – scufudӑri, snorkeling, etc. Ea poate gӑzdui turiști mai tot timpul anului, cӑci din cele 2 sezoane avute pe an, cel polios dureazӑ numai 3 luni. I-as acorda acestui tӑrȃm calificativ maxim datoritӑ masajelor oferite ȋn cadrul centrelor SPA, care ȋți oferӑ relaxare maximӑ la prețuri minime, spre exemplu pentru 10 dolari poți beneficia de douӑ ore de masaj specific. Nici mȃncarea nu face notӑ discordantӑ: bucӑtӑria thailandeza poate satisface gusturile celor mai mari și mai rafinați gurmanzi din lume. Cele mai folosite ingrediente sunt orezul, cunoscut sub numele de Jasmine, care se preparӑ la aburi și are un gust un pic mai dulce decat cel obișnuit, tӑițeii, legumele și fructele, peștele sau fructele de mare, servite alӑturi de sosuri picante sau dulci-acrișoare.
Lӑsȃnd la o parte deliciile culinare, Samui este un paradis și pentru iubitorii scufundӑrilor, iar una dintre cele mai mari atracții ale zonei pentru efectuarea acestui sport este Parcul Național Ang Thong, o zonӑ ȋncӑ nealteratӑ de turism.
Samui poate fi catalogatӑ și ca o insulӑ a luxului: aici gӑsim multe hoteluri și resorturi de 4 și 5 stele, situate foarte aproape de plajӑ, cu centre spa și restaurante. Prețurile bineȋnțeles pot varia, ȋn funcție de serviciile oferite, puteți consulta o ofertӑ foarte bunӑ pentru acest gen de vacanțӑ exoticӑ aici: http://www.vacantacool.ro/plaja-noiembrie-koh-samui-4895/ Plajele din Samui sunt pӑstrate curate, iar majoritatea fiind private, sunt pӑzite de personalul hotelurilor de care aparțin.
Insula din “țara surȃsului” poate deveni chiar motivul surȃsului vostru dacӑ ajungeți sӑ o explorați ȋn amӑnunt: vegetația luxuriantӑ, cascadele superbe, bӑrcile putind pe apele limpezi și cӑldura de pe fețele oamenilor. Printre cele mai importante atracții turistice de aici se numӑrӑ Budha Image, cea mai mare statuie a lui Budha de pe insulӑ, Parcul Namuang safari Park, situate central, unde se poate face trekking cu elefanți sau se poate vizita ferma de crocodili. In imediata apropiere se aflӑ cascadele Namuang Waterfall 1 și 2. Puteți petrece o zi fӑcӑnd activitӑți precum snorkeling, plajӑ, caiac-canoe ȋn National Marine Park, aflat ȋn vestul insulei, ce ascunde peșteri, lagune și o mare interioara cu rechini.
Locația tropicală menționatӑ mai sus este cӑutatӑ de turiști ȋn special datoritӑ plajelor cu nisip alb, lanţurilor de munţi și palmierilor de nucă de cocos. De ce sӑ nu alegem aceastӑ destinație ȋnsoritӑ, chiar și toamna, ȋn locul orașelor noastre ploioase? Pentru mai mult entuziasm, sunteți invitații mei sӑ priviți pe fereastrӑ covorul de frunze roșii cӑzute pe pӑmȃtul ud și sӑ-l comparați cu paradisul thailandez, adӑpostit de soare la umbra palmierilor.

 

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool