Cu bucurie in suflet privim la vremea de afara si intampinam soarele cu zambetul pe buze inca de la primele ore ale diminetii. In aer se simte dorinta noastra, a tuturor, de a evada cateva zile intr-o vacanta. Fie atunci cand calatorim intr-un city break sau intr-un sejur mai lung catre o destinatie departe de casa, trebuie sa stim sa ne organizam putin pentru a avea o vacanta perfecta.

Astazi va oferim 5 sfaturi de calatorie, de care ar trebui sa tineti cont inainte de orice concediu:

1. Adunati cat mai multe informatii despre destinatia in care veti merge: principalele atractii turistice, moneda & cursul de schimb al monedei locale, cele mai bune perioade pentru vizitat privind temperatura aerului (si de ce nu, a apei marii).

2. Descarcati hartile orasului. Pentru a va deplasa cat mai usor, fara ajutorul vreunui ghid, puteti descarca in telefonul dvs cateva harti cu principalele obiective pe care v-ati propus sa le vizitati sau puteti cere la receptia hotelului flyere si brosuri ce contin trasee si harti ale orasului, optiuni de transport si costul curselor.

3. Printaţi biletele de avion, adresa si nr de telefon al hotelului/pensiunii unde va veti caza. Va vor fi utile atat in aeroport, cat si la destinatie, iar in cazul in care va veti rataci, reprezentantii hotelului va pot da indicatii si repere prin intermediul telefonului.

4. Nu pastrati toti banii in acelasi loc: in cazul in care veti rataci portofelul cu bani sau geanta, nu trebuie sa intrati in panica si sa apelati la rezerva ramasa: locul stiut doar de dvs unde ati depozitat restul de bani: in sifonier intre haine, in tocul de la ochelari sau poate in cartea dvs preferata. In buzunar pastrati intotdeauna bancnote mici si incercati sa aveti la dvs pe cat posibil marunt, pentru a nu avea surpriza sa platiti pentru un serviciu si sa “nu aiba rest”.

5. Fiţi curiosi & modesti! Nu ezitati sa cereti sfatul celor din jur atunci cand nu va descurcati sa iesiti dintr-o situatie mai atipica. Atentie insa cui cereti informatii pentru ca exista si multi rau-voitori care pot da sfaturi eronate, doar pentru ca vad ca sunteti turisti. Cel mai intelept este sa intrebati la receptia hotelului.

Speram ca sfaturile oferite astazi v-au fost folositoare, asa ca nu ne ramane decat sa va uram concediu placut si la cat mai multe vacante cool!