Azi e una din zilele acelea reci de iarna care parca reuseste sa ne strice buna dispozitie numai daca ne uitam pe fereastra. Trag jaluzelele, sting televizorul si ma ghemuiesc pe canapea cu laptopul in brate cautand chestii interesante pe internet. Fiind abonata la mai multe siteuri cu oferte de calatorii, dar si la multe altele, profilul contului meu de socializare este intotdeauna generos cu promotiile pe care mi le afiseaza. Prima in topul de astazi este un pachet foarte interesant (si cel mai important: bun pentru toate buzunarele) de city-break catre destinatia Dubai. O gasiti și voi aici.

Fotografiile cu peisajele din Dubai care arata plaja insorita si marea jucausa contrasteaza cu imaginile pe care le vedem noi privind geamul un pic aburit si plin cu picaturi de ploaie. Cum ar fi sa incepem prima luna din noul an ȋntr-o alta lume? Una in care este permanent cald, cu nisipuri aurii, mall-uri uriase si hoteluri luxoase.

Dubai-ul a capatat denumirea de « perla a Emiratelor Arabe Unite » tocmai datorita bogatiilor sale. Acest oras al superlativelor se remarca prin creativitatea arhitecturala, dar si prin turismul de lux. Apropos de turism de lux, exista si variante de pachete de vacanțe de lux, pentru cei mai pretențioși, precum aceasta.

Daca ati ajuns in Dubai nu trebuie sa ratati insulele artificiale in forma de palmieri, parcurile grandioase, precum Dubailand, uriașul complex sportiv – Dubai Sports City, celebrul turn Burj Khalifa sau cel mai interesant: hotelul subacvatic Hydropolis. Pentru iubitorii de plimbari in aer liber, cele mai cunoscute parcuri sunt: Jumeirah Beach Park, Dubai Creek, Bur Dubai, Dubai Wildlife & Waterbird Sanctuary, Safa Park sau Zabeel Park.

Pe amatorii de cultura îi invit sa viziteze Marea Moschee Jumeirah (Bur Dubai) care reprezinta cel mai important loc de rugaciune din Emirate, dar care poate fi vizitata de oricine, indiferent de religie, Muzeul Dubai, situat in Al-Fahidi si Muzeul Jumeirah. In orasul vechi va puteti bucura de souk-urile de aur, de textile sau de condimente.

O alta bila alba pentru Dubai, din partea tinerilor, este viata de noapte din cluburi si pub-uri. Panorama Burj Al Arab iluminat o puteti admira tot seara, in souk-ul Madinat Jumeirah.

Mie personal, mi se pare o destinatie de vacanta geniala chiar si pentru grupuri mai mari pentru ca are atat de multe de oferit incat poate satisface lejer poftele oricarui gen de turist. Eu una probabil ca as lasa deoparte shopping-ul din mega-mall-urile extravagate si as opta pentru momentele linistite de la malul apei, dar nu as refuza nici o excursie in desert, la apusul soarelui sau o vizita la cel mai mare acvariu – Dubai Aquarium.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool.