Am tot scris in trecut articole despre unele dintre cele mai cautate destinatii de concediu si anume croazierele de pe Marea Mediterana sau de prin locatii mai exotice ce apartin Oceanului Indian. Dar despre vacantele in Asia? Pe cel mai mare continent, acolo unde – priviti din avion – miile de locuitori par niste furnici, iar peisajele, cultura si traditiile depasesc cu mult asteptarile oricarui vizitator.

Principalul motiv pentru care as alege sa-mi petrec o vacanta pe acest continent urias este acela ca aerul de aici este mai mereu cald si temeperaturile placute. Locatiile asiatice au acea magie necesara de a va face sa doriti sa va intoarceti iar si iar pe meleagurile lor. Am sa trec in revista cateva destinatii care sunt un «must» de vizita: as incepe cu Singapore, «inima Asiei» – unul dintre cele mai frumoase orase as spune eu, datorita curateniei si diversitatii din punctul de vedere al atractiilor turistice. Insula Sentosa – destinata exclusiv distractiei, Marina Bay sau minunatele orhidee expuse la Gradina Botanica sunt doar cateva dintre atractiile turistice care merita sa fie mentionate. Orasul are multe cladiri vechi, cu arhitectura moderna insa, ba chiar futurista si poate fi usor asemanat cu New York-ul datorita zgarie-norilor.

singappore

Pe scurt, Orasul Leilor poate fi definit prin cartiere multicolore pline de turisti cu harti in mana si rucsacuri in spate, veniti din toate colturile lumii sa exploreze si cele mai mici stradute pline cu baruri si restaurante. Si ca un plus, cetatenii romani nu au nevoie de viza turistica pentru a merge pe teritoriul statului Singapore daca perioada de sedere nu depaseste 90 de zile.

aerial view of shanghai at night from jinmao building
aerial view of shanghai at night from jinmao building

Daca alegeti o vacanta in Hong Kong trebuie sa o puneti bine la punct si sa o organizati pe ore, din cauza faptului ca este o zona extrem de aglomerata si pentru ca este un oras urias. Aglomeratia de la metrouri, de pe strazi sau de pe terase nu se datoreaza numai locuitorilor, ci si milioanelor de turisti prezenti in orice perioada a anului. Deloc surprinzator avand in vedere puterea economica pe care o detine, acest oras are locatii luxoase aproape la fiecare statie de metrou, ce se asemana cu adevarate palate, care de fapt sunt centre comerciale. Mall-urile de aici se bucura sa gazduiasca tinute ce apartin faimosilor designeri din intreaga lume, asiaticii fiind profund indragostiti de hainele de calitate, de la diverse branduri. Ca si atractii ale zonei as mentiona: Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin, locul unde orice dorinta pusa devine realitate, Victoria Peak, cel mai celebru loc de unde se poate vedea intregul oras sau Piata Doamnelor ce are peste 100 de standuri de imbracaminte, accesorii si suveniruri. Hong Kong-ul este un oras animat si luminat atat datorita oamenilor plini de viata si energici, cat si a miilor de luminite ce fac din noapte zi.

traditional sailing junk sailed across Victoria Harbour, Hong Kong.
traditional sailing junk sailed across Victoria Harbour, Hong Kong.

Pentru un concediu cu adevarat unic, puteti adauga locatiilor de mai sus si orase din Vietnam, Thailanda sau Malaysia. Eu una, pentru ca nu m-as putea hotari la o singura destinatie, as alege sa le vad pe toate, tot la bordul unei nave: http://www.vacantacool.ro/croaziera-asia-de-sud-est-7339/ . Pana atunci imi completez lista cu «ce e de vizitat?»

Alexandra Sebe, agent turism VacantaCool