Pentru ca in ultima vreme am avut destul de multe solicitari din partea dvs pentru vacante catre destinatia Moscova, astazi am decis sa scriem un articol care sa contina toate detaliile despre statul rus si regulile acestuia.

Considerat de foarte mulţi ca fiind unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, capitala Rusiei, Moscova, este totodata şi cel mai mare oraş din ţară, reprezentând cel mai important centru politic, economic şi cultural. O mare parte din oraş este reprezentata de Kremlin, un simbol al puterii religioase şi a celei politice. Oraşul cuprinde obiective turistice impresionante: muzee, teatre de renume mondial precum Teatrul Balşoi, universităţi, impresionante biserici şi catedrale.

Fie ca vizita dvs va fi in scop turistic, fie ca sunteti doar in tranzit (avionul dvs are escala de cateva ore in capitala Rusiei), veti avea nevoie de viza pentru a avea acces in acest stat.  În vederea obţinerii vizelor, cetăţenii români care călătoresc în Federaţia Rusă trebuie să deţină o invitaţie pe care să o prezinte la ambasada sau consulatul Federaţiei Ruse.

Cum se obtine viza si cat dureaza?

1. Inainte de planificarea calatoriei in Moscova, turistii trebuie sa se asigure ca au pasaport valabil inca 6 luni de la data de iesire din Rusia (pasaportul poate fi normal sau emis in regim de urgenta, valabil 1 an).

2. Odata ce detineti pasapoartele, puteti face urmatorul pas: cautarea celor mai bune oferte de bilete de avion si cazare in aceasta destinatie. Odata achitate (prin intermediul nostru, al agentiei de turism) veti primi voucherele de cazare si tichetele de zbor, impreuna cu invitatia de sedere obtinuta din partea hotelului unde veti fi cazati (dureaza maximum 3 zile lucratoare).

3. Toate documentele prezentate mai sus (1 si 2) vor trebui depuse la Ambasada tarii, impreuna cu taxa aferenta care va fi achitata la fata locului. Actele se pot depune in zilele de marti si dureaza maximum 5 zile pana la obtinerea vizei.

Daca ati parcurs toti pasii de mai sus , puteti incepe sa impachetati bagajele si sa verificati inca o data inainte sa iesiti din casa dacă deţineti asupra dvs următoarele documente:
– paşaport valabil pentru încă şase luni de la data expirării vizei solicitate,
– viza rusă valabilă,
– copii după paşaport,
– copii după viza rusă,
– copia sau orginalul invitaţiei/voucher/altă viză
– formularul “migration card”.

La intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, autorităţile ruse verifică paşaportul şi viza de intrare. Ştampila de intrare va fi aplicată atât în paşaport, cât şi în formularul “migration card” (eventual şi în cardul de sosire/plecare). După aplicarea ştampilei de intrare, ofiţerii de frontieră vor reţine partea superioară a formularului (detaşabilă). Recomandăm păstrarea formularului “migration card” pe întreaga perioadă de şedere în Federaţia Rusă, deoarece prezentarea acestuia este necesară atât la înregistrarea vizei, cât şi la ieşirea din ţară.

Vacanta placuta si speram ca v-au fost folositoare sfaturile noastre oferite astazi ! Echipa VacantaCool