In zilele noastre existӑ un numӑr destul de mare ȋn rȃndul adolescenților care au avut posibilitatea sӑ viziteze America. Nu doar s-o viziteze, ci sӑ profite de toata splendoarea ei și sӑ o savureze ȋn cele mai mici detalii. Vorbesc aici de curajoșii studenți care au hotӑrȃt sӑ plece singuri ȋntr-o alta lume, pe toatӑ perioada vacanței de varӑ sӑ lucreze și sӑ experimenteze alte obiceiuri, culturi, sӑ cunoascӑ noi oameni. Norocoșii cӑrora li s-au acceptat vizele de plecare ȋn SUA au avut posibilitatea sӑ-și trӑiascӑ visul american pentru 3-4 luni: parcӑ acolo și apa mӑrii e altfel, și plajele, și cladirile.

Stim cu toții cӑ de fiecare datӑ cȃnd planificӑm un concediul ȋn strӑinӑtate, preocupӑrile de dinaintea plecӑrii erau: gӑsirea biletelor de avion ieftine și cu cȃt mai puține escale (sau chiar deloc), cӑutarea cazӑrii potrivite atȃt din punt de vedere estetic, cȃt și al poziției fațӑ de zonele de interes din destinația respectivӑ. Ce se ȋntȃmplӑ ȋnsӑ cȃnd regretӑm cӑ nu mai suntem pe bӑncile facultӑții, nu ne mai putem ȋnscrie la niciun program de tip Work&Travel, și vrem sӑ ne petrecem cȃteva zile/sӑptӑmȃni ȋn America? Deja grijile sunt altele: nu ne mai preocupӑ prea mult avionul și hotelul, ci ȋncepem sӑ ne punem ȋntrebӑri ȋn privința obținerii vizei, ȋn scop turistic. Este adevӑrat cӑ ȋn prezent viza este mult mai ușor de obținut fațӑ de anul trecut? Rӑspunsul este: DA!
Cel mai comod mod de a aplica pentru vizӑ este online, accesȃnd site-ul ambasadei, evitȃnd astfel sӑ pierdeți cȃteva ore stȃnd la cozile interminabile. Atenție, viza turisticӑ este cea de tip B2. Va dura aproximativ 2-3 sӑptӑmȃni pȃnӑ la programarea interviului, timp ȋn care va trebui sӑ strȃngeți toate actele necesare pentru dosarul de vizӑ: rezervӑrile de cӑlӑtorie: avion + cazare, pașaportul, confirmarea aplicației, o fotografie (este bine sӑ specificați atunci cȃnd mergeți sӑ va faceți poza cӑ vӑ este necasarӑ pentru vizӑ) și nu ȋn ultimul rȃnd chitanța de la bancӑ ce susține plata taxei. Odatӑ obținutӑ viza, veți putea cӑlӑtori ȋn America fӑrӑ griji, vȃrsta maximӑ pe care o poate avea o vizӑ de turist fiind de 10 ani.
Cea mai frumoasӑ zonӑ din SUA, dupӑ mine, este Miami – cu puținӑ inspirație gӑsești oferte foarte bune cӑtre aceastӑ destinație.. Este un oraș relativ tȃnӑr, dacӑ ne gȃndim cӑ ȋn urmӑ cu vreun veac era un simplu centru comercial indian, are plaje frumoase și nenumӑrate magazine. Un oraș-peisaj, aș putea spune, din Florida care se bucurӑ de un mix cultural și o varietate culturalӑ ce devin ispitele oricӑrui iubitor de cӑlӑtorii.
Printre atracțiile din Miami de numӑrӑ: Vechea Mӑnӑstire Spaniolӑ, MetroZoo și Acvariul Miami, Piscina Venețianӑ. Piața Bayside este principalul loc din Miami unde se desfasoarӑ festivaluri. O gӑsiți de-a lungul golfului Bayside, iat pe timpul noptii, zona este mirificӑ, aici avȃnd loc cele mai mari distracții. Culoarea albastrӑ a apei Golfului Biscayne este ȋntreruptӑ de albul bӑrcilor, iahturilor sau al navelor de croaziera. Devine ca un vis aceastӑ panoramӑ a celui mai sudic punct al Miami Beach – South Pointe Park: cu mulți zgȃrie-nori și cu oceanul pe fundal. Nicio o vizitӑ ȋn Miami nu este completӑ fӑrӑ o vizitӑ la Plaja St.Petersburg. din zona Tampa Bay, lȃngӑ orașul St.Petersburg. Notabil este climatul de aici – Miami are temperaturi calde ȋntreg anul, permițȃnd astfel turiștilor posibilitatea de a-și alege perioada de vizitӑ.
Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool