Toate povestile incep intotdeauna cu «a fost odata ca niciodata…» o zi coplesitor de calduroasa, dominata de linistea sparta doar de valurile marii si mangaiata de adierea usoara a vantului ce reuseste sa ne mute de pe frunte suvitele rebele, decolorate de soare.

Inchidem si redeschidem ochii doar pentru a ne asigura ca nu visam, caci stim foarte bine cat de mult am asteptat zilele libere, petrecute departe de stresul cotidian si de computerul de la serviciu, plin cu schite, foldere si documente de rezolvat. Treziti la realitate, constatam cu entuziasm ca am lasat toate grijile acasa, am depasit orele (multe) de zbor pana la destinatie si am ajuns plini de dorinta pe a treia cea mai mare insula din Thailanda – Koh Samui.

O vacanta de o saptamana doar pentru sufletele calatoare! Printre dealuri impadurite si plantatii de arbori de cauciuc se gasesc plaje pitoresti cu nisip fin si ape limpezi, dar si multe alte frumuseti naturale.

Cazarea multora dintre turisti se face preponderent in locatii moderne cu bungalouri, iar cele mai multe resorturi ofera nu numai confortul fizic in camere luxoase, cu lenjerii imaculate si specialitati culinare specifice, ci si confortul psihic, dobandit in cadrul sesiunilor de yoga, sauna, meditatie sau masaje thailandeze.

Ca si atractii turistice, as mentiona ferma unde se cultiva perlele – adorata de doamne, dar si Parcul National Ang Thong unde natura s-a pastrat intacta, fiind considerat un paradis al snorkelingului. Caiacul este un mijloc excelent de a vizita parcul. Ridicand privirea pana la topul cascadei Na Muang, puteti vedea o piscina naturala, situata la circa jumatate de ora de urcus. Pentru a ajunge la poalele acestei cascade, puteti plati pentru o plimbare pe elefanti.

Rascolind printre paginile internetului, am gasit o oferta de vacanta asemanatoare in luna septembrie, cand perioada de vizitare a Thailandei este ideala.

Insula Koh Samui are numai 25 km lungime si 21 km latime si desi poate fi strabatuta in intregime in cateva ore, este o destinatie foarte cautata in randul turistilor datorita frumusetii ei, cu multiple posibilitati de aventura: petreceri agitate pe plaja, sporturi pe/sub apa, dar si zone virgine din golfurile linistite.

Si va mai marturisesc un pont: pentru tipologia de oameni «intodeauna indecisi, dar care vor sa le faca in acelasi timp pe toate» din care fac parte si eu – o marturisesc fara rusine – Koh Samui este destinatia de vacanta ideala deoarece este impartita in doua segmente: partea de nord este pentru iubitorii de petreceri, asa ca mergeti acolo daca doriti sa va simtiti ca un disco-star, pe cand la polul opus, pentru romantici, recomand optiunea din sud, unde Thailanda ascunde oaza de pace, satele pescaresti, palmierii, alaturi de micile poteci catre golfuri si culorile pastelate ale apusului de soare.

Alexandra Sebe – Agent Turism VacantaCool