Jurnal de vacanta

THAILANDA Episodul 35

Ultimele două zile în Bangkok au zburat. Gazda la care stătusem prima oară plecase din oraș pentru câteva zile, dar, că să mă ajute să nu mai caut altă gazdă, mi-a lăsat cheia și camera ei pe mână. Mi s-a părut cel mai incredibil lucru posibil. Mi-a spus să las, pur și simplu, cheia în cameră când plec.

Detalii

THAILANDA Episodul 34

Cea mai frumoasă descoperire, deși era atracția arhicunoscută a orașului, a fost capul statuetei prinsă în rădăcinile unui copac vechi de sute de ani. Nu se știa exact cum a ajuns acolo sau cum a rezistat presiunii, dar părea protejat de natură. Mănăstirea se numește Mahathat și are niște ruine care vorbesc detimpurile apuse. Păcat că unele lucruri se schimbă!

Detalii

THAILANDA Episodul 33

Toată noaptea, în tren, m-am frământat îngrijorata că nu mă voi trezi la timp să cobor în Ayutthaya (A-iu-ti-a, cu accent pe ti). Totuși, această stare mi-a oferit timpul necesar contemplării ultimei părți din călătorie. Ce am realizat a fost că, deși nu a fost plăcută, a fost necesară pentru binele restului călătoriei mele – pacea sufletească este componenta esențială a savurării depline a oricărei activități.

Detalii

THAILANDA Episodul 32

A doua zi dis de dimineață am reintrat în contact cu Pai-ul. Neinteresant… Ce era interesant acolo era că era aproape de multe atracții turistice naturale. Cel puțin așa se lăuda! Am închiriat un taxi cu fetele, negocierile mergând puțin mai bine decât cu cazarea.

Detalii

THAILANDA Episodul 31

Îmi iau rămas bun de la gazde. A fost o experiență nouă, diferită și destul de consumatare de energie. Poate că mă consum eu prea mult și îmi păsa prea mult de cei din jur, dar măcar atât pot să fac pentru oamenii care mă ajută… Aveam o întâlnire cu cei de la compania de autobuze, pentru a mă colectă de unde stăteam. Servicii incluse, zic ei. Mi-a plăcut ideea, dar faptul că am fost așteptată în alt loc decât cel stabilit, mi-a creat stres suplimentar dis de dimineață.

Detalii

THAILANDA Episodul 30

Toată noaptea a plouat… Nu am putut dormi prea bine sau prea mult, dar a fost plăcut datorită ropotului ploii… Poate nu am putut dormi pentru că și cerul fusese foarte luminos întreagă noapte… Cine știe? Sigur e că sunt în continuare foarte obosită…

Detalii

THAILANDA Episodul 29

Și azi am continuat să mănânc ca o înfometată ce pe drept eram: fructe, roti dinnou (nesatisfăcător, deși ideea de clătită prăjită și îndulcită cu lapte condensat este foarte atrăgătoare), suc natural, orez cu ou, pachețele de primăvară. Ca până acum, mâncarea de stradă thailandeza de care auzisem atât de multe, continuă să mă dezamăgească!

Detalii

THAILANDA Episodul 28

A doua zi dimineață gazda mea americană mă cam „trimite la plimbare”… Și mai îmi și povestește cum vrea el să facă un fel de CouchSurfing dar pe bani (frustrat de cât de greu este să îți găsești ceva de muncă, chiar și ca profesor de engleză, în Thailanda).

Detalii

THAILANDA Episodul 27

După 8 zile de meditație, mi-am luat rămas bun de la mănăstirea care m-a adăpostit şi ocrotit atât de altruist. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi sun fosta gazdă să mă primească pentru alte câteva nopți. Și am avut noroc, pentru că m-a primit. Cu grija asta rezolvată, restul dimineții l-am petrecut la internet, reluând legătură cu viitoarele mele gazde din Macao și Hong Kong.

Detalii

THAILANDA Episodul 26

În a șasea zi de meditație m-am trezit foarte târziu și am mers direct la micul dejun. Sentimentul de vinovăție datorat conștientizării faptului că nu respect programul mă copleșea și se înrăutățea cu fiecare zi ce trecea. Nu eram mulțumită de progresul pe care îl făceam și programul devenea insuportabil.

Detalii

Trip Tips

trip tips

Alerte de calatorie

alerte de calatorie

Jurnal de vacanta

jurnal de calatorie

Filosofia calatoriilor

filozofia calatoriilor

Cool Time by VacantaCool

Abonare Newsletter - Cele mai noi oferte

Social Media

Parteneri