Cea mai mare problema a omului modern este fara doar si poate timpul, sau mai bine spus, lipsa acestuia. Daca in perioada copilariei timpul parca nu avea granitele atat de delimitate, iata ca odata cu inaintarea in varsta, acesta parca se comprima. Din pacate, orele petrecute la serviciu ajung sa le depăseasca cu mult pe cele alaturi de familie sau prieteni.

Chiar daca vara si-a incheiat activitatea pe anul acesta, nu trebuie sa intram in panica ca am ramas cu putine zile de concediu, pe care le pastram cu sfintenie pentru la iarna. Si pentru că mai este ceva timp până la vacanta de iarnă, singura sansă pe care o avem este să evadăm in diverse city-break-uri. Acestea au devenit cele mai la indemana forme de vacante si cele mai cautate. Fie ca vorbim de city-break-uri cu oferte last-minute, fie ca sunt cu mult planificate inainte, acestea ne ofera mai multe avantaje decat o vacanta mai lunga: preturile sunt mai mici, beneficiem de mai multe vacante, in diverse destinatii si putem face anual un număr nelimitat de “escapade” de acest fel.

Care sunt cele mai populare destinatii pentru city-break uri? RomaMilanoLondra, MadridPraga, Lisabona sau Viena. Pentru cei care sunt insa călători experimentati exista si alte variante precum: Porto Cervo, Oslo, si chiar Stockholm.

Hai să vorbim despre câteva destinatii ce sunt mereu potrivite.

 

ROMA, ITALIA

Fontana Di TreviColloseum-ul, Phanteon-ul, Vatican-ul, Piazza Venezia sunt doar cateva din multitudinea de atractii turistice demne de vizitat aici. Pizza, pastele si inghetata lor sunt absolut delicioase. Bine de stiut pentru aceasta varianta de vacanta: toamna este anotimpul ideal pentru o vizita la Roma, si pentru ca veti avea nevoie de multe ore pentru a va stinge setea de cultura italiana, luati-va in bagaj cele mai comode incaltari, caci strazile lor sunt pavate cu piatra cubica. Cat despre transportul in oras, va recomand Roma Pass, cu care veti avea acces la orice mijloc de transport in comun, pe bani putini, putand astfel sa ajungeti in cele mai ascunse colturi ale capitalei.

LONDRA, MAREA BRITANIE

Nu m-a cucerit din prima. Mi-a luat timp pana sa-i inteleg tristetea, ploaia vrând parcă sa-i ascunda frumusetile:Turnul LondreiLondon EyeBig BenTower BridgeMadame Tussauds sau British Museum. Este un oras scump, ce-i drept, insa merita toata atentia noastra. Reteaua lor de transport este extrem de bine pusa la punct, tocmai pentru a reusi sa vizitati intr-un timp cat mai scurt, cat mai multe obiective turistice dorite.

PRAGA, CEHIA

Un tur panoramic cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Namesti unde puteti avea norocul sa vedeti spectacolul papusilor, Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Europa). Incercati si plimbarile cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, Piata Wenceslas si urcarea cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului. Seara va propunem o croaziera pe raul Vltava.

 

 

Am observat ca tindem sa lasam la o parte viata personala si sa punem accentul cat mai mult pe viata profesională, astfel ajungem sa traim pentru weekend-uri. Apropo, cred că toti avem sentimentul acela de satisfactie cand realizam ca e miercuri, deci saptamana se apropie usor-usor de sfarsit. Tocmai de aceea, vă recomand ca atunci când vă simtiti obositi si fără inspiratie, să alegeti city-break-urile.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool