Am spus-o ȋntotdeauna și am s-o susțin ȋn continuare : ,,Nicӑieri nu-i mai bine ca acasӑ” ! Deși iubesc cӑlӑtoriile mai mult decȃt orice pe lume, parcӑ de fiecare datӑ cȃnd plec ȋntr-o nouӑ destinație mӑ cuprind temerile: dacӑ zborul va avea turbulențe?, dacӑ locația aleasӑ nu se ridicӑ la așteptӑrile mele?, dacӑ mȃncarea sau oamenii de acolo nu-mi vor fi pe plac? Acestea și multe alte ȋntrebӑri mi le pun ȋnainte de a-mi ȋncepe concediul ȋntr-o nouӑ aventurӑ. Sӑ nu mai vorbim despre panicile picioarelor umflate din cauza orelor (multe) de stat prin avion sau autocar, a micilor incidente ce ni se pot ȋntampla ȋn afara ariei noastre de siguranțӑ « naționalӑ » sau de ce nu, grija banilor ce necesitӑ schimbați ȋntotdeauna ȋn moneda corespunzӑtoare țӑrii vizitate.

Renunțați pentru o clipӑ la destinațiile moderne, « de afarӑ » și optați pentru plaiurile romȃnești. Suntem atȃt de norocoși sӑ avem prezente toate formele de relief, munți, cascade și peșteri, ieșire la Marea Neagrӑ pentru iubitorii de soare și cӑldurӑ, parcuri naturale și de agrement și nu ȋn ultimul rȃnd Delta Dunӑrii.
Vacanțele din Deltӑ au fost dintotdeauna speciale : te poți plimba și vedea peisaje noi, dar poți petrece și timp de calitate cu persoanele dragi. Eu ȋncӑ din copilӑrie ȋmbinam utilul cu plӑcutul, mergȃnd cu partea masculinӑ a familiei la pescuit. O faceam pentru liniștea de acolo și pentru culorile calde ce le cӑpӑta soarele la apus. Sfȃrșitul zilei aducea pe lȃngӑ adierea mai rece a vȃntului care reușea sӑ-ți facӑ pielea de gӑinӑ și panorame superbe : verdele nuferilor ce pluteau lin pe albastrul apei sau umbra stufӑrișului din care se aud parcӑ cu ecou cȃntecele broscuțelor.

Danube Delta, Romania
Danube Delta, Romania

Puteți face o excursie de cȃteva zile ȋn acest loc minunat al țӑrii noastre, alegȃnd o ofertӑ precum : http://www.vacantacool.ro/vacanta-paste-delta-dunarii-7580/ , mai ales cӑ nu aveți de vizitat, ci mai degrabӑ de lenevit și de ȋncӑrcat bateriile pentru o sӑptӑmȃnӑ grea ce va urma. Cum cӑlӑtorim pȃnӑ aici ? Varianta cea mai comodӑ ar fi cu mașina personalӑ, ȋnsӑ pentru cei care nu dețin una, pot opta pentru microbuz sau tren pȃnӑ ȋn Tulcea. De aici puteți ajunge cӑtre unul dintre cele trei brațe din deltӑ : Chilia, Sulina sau Sfȃntul Gheorghe cu transportul fluvial SC Navrom Delta S.A sau pur și simplu traversȃnd Dunarea cu bacul.

delta ss#
Majoritatea turiștilor vin ȋn Delta Dunӑrii pentru a face plajӑ sau a se relaxa pescuind sau vȃnȃnd. Alții aleg aceastӑ locație pentru a admira natura salbaticӑ, pentru a o fotografia atȃt pe ea, cȃt și pӑsӑrile, peștii și culorile calde ale naturii. Intotdeauna cȃnd privesc imagini importalizare aici, ma simt mȃndrӑ cӑ sunt romȃncӑ, ȋnsӑ mi-e ciudӑ cӑ turismul romȃnesc nu este apreciat pe mӑsurӑ, deși are atȃtea locuri frumoase…
Alexandra Sebe – Agent turism VacantaCool