Am ȋnceput deja sǎ numǎrǎm pe degetele de la o mȃnǎ zilele rǎmase pȃnǎ la sfȃrşitul anului şi abia acum, pe ultima sutǎ de metri, constatǎm cȃt de rapid trece timpul. Cum ȋn curȃnd primavara ȋi va lua locul iernii şi zilele friguroase vor deveni mai blȃnde şi mai prielnice pentru cǎlǎtorit. Ispita de astǎzi este Bora-Bora: liderul destinaţiilor de top care reuşeşte sǎ lase ȋn urmǎ chiar şi faimoasele comori ale Caraibelor şi ale Oceanului Indian, adicǎ Insulele ABC ori Maldivele.

1530692

Avȃnd un climat tropical, vremea este frumoasǎ mai tot timpul anului, ȋnsǎ perioada cea mai bunǎ pentru a cǎlǎtori ȋn aceastǎ locaţie este cuprinsǎ ȋntre lunile mai şi septembrie, iar recomandarea mea este sǎ achiziţionaţi o astfel de vacanţǎ din timp deoarece este una destul de luxoasǎ, iar tarifele pentru un pachet ȋn aceastǎ destinaţie “de galǎ” nu sunt deloc modeste. Cea mai aglomeratǎ lunǎ este iulie, deoarece atunci au loc sǎrbǎtorile Heiva I Tahiti, asemǎnǎtoare Carnavalului de la Rio.

Ȋn ciuda dimensiunilor mici, este consideratǎ cea mai frumoasǎ insulǎ din lume, idealǎ pentru romantici. Legendele spun cǎ Zeul Taaroa, a adunat toate frumuseţile pǎmȃntului pentru a le dǎrui oamenilor, unul dintre peisaje fiind chiar Insula Bora-Bora, care vǎzutǎ de sus pare o bijuterie din smarald datoritǎ formei şi nuanţelor de albastru, verde şi galben.

bora_bora_island_images_gallery

Aceastǎ destinaţie nu este deloc una banalǎ, foarte puţine persoane aleg sǎ cǎlǎtoreascǎ pȃnǎ la ea, atȃt din punct de vedere al efortului financiar, cȃt şi din cauza distanţei mari – din Europa sunt mai mult de 17 mii de km. Situatǎ ȋn mijlocul Oceanului Pacific, zborurile sunt destul de lungi, ȋnsǎ odatǎ ajunşi la locul cu pricina, cu siguranţǎ orice urmǎ de obosealǎ vi se va şterge de pe chip şi se va transforma ȋn entuziasm. Apropos de rute pȃnǎ aici, existǎ mai multe variante de zboruri mai rapide: din Tokyo, Los Angeles, Australia, Noua Zeelandǎ. Cel mai practic traseu rǎmȃne ȋnsǎ primul, cel din Tokyo, pentru care nu veţi avea nevoie nici de vizǎ, spre deosebire de celelalte unde va trebui sǎ o obţineţi pentru tranzit. Oferta de vacanţǎ aici: http://www.vacantacool.ro/plaja-mai-bora-bora-6546/

le-meridien-bora-bora-aerial

Ca şi bucate specifice Polineziei Franceze, cele mai cǎutate sunt fructele exotice, peştele, legumele şi mȃncǎrurile tradiţionale, pregǎtite ȋn cuptoare speciale numite Ahima’a, ȋntre frunze de bananier şi roci vulcanice. Ca şi desert tradiţional, ȋncercaţi budinca cu banane, papaya, vanilie şi topping din lapte de cocos – denumitǎ “poe”.

Din punctul meu de vedere rǎmȃne cel mai frumos loc de pe pământ. In limba tahitianǎ, “Pora Pora” se traduce “primul nǎscut”, iar altǎ denumire oferitǎ insulei este “Mai te Pora” sau pe ȋnţelesul nostru, “Creatǎ de Zei”. Peisajele paradisiace sunt oferite atât de prezenţa vulcanilor inactivi Mount Otemanu şi Mount Pahia, cȃt şi de plajele superbe şi lagunele cu ape turcoaz. Pasionaţii de scufundǎri sau snorkeling pot admira ȋn adȃncuri recifurile de corali, plantele subacvatice, peştii şi celelalte vietǎţi marine.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool