Noile vesti despre binecunoscuta companie Wizz Air sunt acestea: deschiderea unei baze aeriene la Iasi incepand cu 1 iulie 2016 dar si a cinci rute noi catre Italia, Cipru si Israel, mai precis: Bologna, Catania, Roma, Larnaca si Tel Aviv, precum si cresterea frecventei zborurilor din Iasi catre Londra si Milano.

Cursa de Bologna va fi operată de trei ori pe săptămână, în timp ce restul vor avea o frecvenţă de două curse pe săptămână.

De asemenea,  numărul de zboruri de la Iaşi către Londra creste de la două la cinci pe săptămână, şi către Milano Bergamo, de la două la trei pe săptămână.

”Baza aeriană pe care o deschidem la Iaşi este o veste mare pentru oraş, dar şi pentru regiune. Este al şaselea aeroport din ţară unde ne stabilim bază operaţională. Vom avea în total 16 aeronave în România anul viitor, la Bucureşti urmând să alocăm încă un avion, tip Airbus A321, cu 230 de locuri. Operăm pe opt aeroporturi din România şi avem o cotă de piaţă de 29.5 la sută. Am transportat 3,4 milioane pasageri în 2014, iar în acest an estimăm o creştere de 19 la sută”, a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al Wizz Air.

Wizz Air are în prezent trei curse externe pe aeroportul din Iaşi, către Treviso, Londra şi Milano Bergamo.

Pe aeroportul din Iaşi operează în prezent patru companii, respectiv Tarom, Austrian Airlines, Wizz Air şi Blue Air.

SURSA: Media Fax