Cați dintre voi ați auzit de insulele ABC? Nu, nu este un joc de cuvinte din Abecedar, ci este vorba despre Antilele Olandeze: Aruba, Bonaire și Curaçao. Au cӑpӑtat aceastӑ denumire datoritӑ inițialelor fiecӑrei țari.

Am ales sӑ vorbesc despre ele cӑci mi se par unele dintre cele mai exotice locații de vacanțӑ. Avantajul acestor țӑri este acela cӑ pot fi vizitate de turisti mai tot timpul anului – ele deși sunt Insule din Marea Caraibelor sunt ferite de uragane. Așadar din acest punct de vedere, sunt unele dintre cele mai sigure destinații pentru un concediu reușit. Deși am ales sa vorbesc despre ele ca și tot, acestea sunt destul de diferite una de cealaltӑ: Aruba are plaje generoase și hoteluri luxoase, Bonaire este una dintre cele mai cӑutate destinații ale lumii pentru scufundӑri, iar Curaçao, oferӑ turiștilor lux, tradiții, distracție și o capitalӑ cosmopolitӑ.

ARUBA

Mai este cunoscutӑ și ca “Insula Giganților”. Amerigo Vespucci este primul european care vӑzut aceastӑ țarӑ și a ales sӑ se întoarcӑ cu bumbac, lemn brazilian, dar și cu relatӑri despre casele construite în ocean.Insula este renumitӑ pentru temperatura blândӑ și briza caldӑ tropicalӑ, dar și pentru locațiile excelente ale hotelurilor, majoritatea  cu vedere la mare. Ce activitӑți puteți practica aici? Vӑ recomand pe lângӑ rӑsfӑțul alӑturi de o bӑuturӑ rӑcoritoare pe plajele cu nisip alb, sporturile de apӑ și excursiile cӑlare. Pentru gurmanzi, preparate culinare tradiționale delicioase, apoi pentru menținerea siluetei, dansurile pe plajӑ. In partea de nord a Insulei Aruba existӑ locuri neexplorate, unde se gӑsesc animale și copaci numiți de localnici, “divi-divi.” Printre statiunile cele mai faimoase pentru plajӑ și scufundari se numӑrӑ: Eagle Beach, Palm Beach, Druif Beach, iar pentru turiștii iubitori de peisaje și naturӑ, sugerez o cӑlӑtorie în Parcul Național Arikok pentru a face cunoștințӑ cu fauna și flora exoticӑ a insulei. Aici găsești o ofertӑ interesantӑ pentru o vacanța în Aruba.

BONAIRE

Ajunși în Bonaire trebuie sӑ vizitați cele mai importante obiective turistice precum capitala Kralendijk, gazda a numeroase pӑsӑri flamingo aflate în habitatul lor natural, plantația Karpata, cea mai veche asezare de pe insulaRincon sau peștera Slave Huts. Bonaire este consideratӑ una dintre cele mai bune stațiuni pentru scufundӑri, idealӑ pentru o vacanțӑ liniștitӑ. Aici puteți vedea reciful de corali care înconjoara insula de pe plajӑ, la mica distanțӑ de țӑrm. Apa mӑrii este atât de caldӑ, încât nu veți simți diferența dintre temperatura de afarӑ și imensitatea turcoaz. Pentru pasionații de fotografii, recomand cu insistențӑ o camera profesională, subacvaticӑ pentru imortalizarea coralilor de toate formele și culorile, a peștilor albaștri și galbeni, sau a căluților de mare. Vezi oferta de pachete de vacanțӑ pentru Bonaire.

CURAÇAO

Dacă majoritatea cunoaşte foarte puține lucruri despre spectaculoasa Insulă Curaçao, care este și cea mai mare din grupul ABC, toată lumea cunoaște faimosul lichior Curaçao, care se bucură în zilele nostre de faimă şi este la mare căutare în întreaga lume. Acesta este preparat din fructele unui soi de portocal care creşte doar pe această insulă. Misterioasӑ rӑmane însӑ culoarea albastră pe care o poartӑ celebra bauturӑ. Intr-adevӑr, există mai multe culori de lichior Curaçao, precum: roşu sau verde, însӑ cel albastru este cel mai cunoscut. Culoarea azurie provine – se pare – de la aditivi speciali cum ar fi Brillantblau şi Patentblau. De văzut aici: Hato Caves, Christoffel Park, Curaçao Sea Aquarium. Puteți face scufundӑri în parcul marin protejat Curaçao. Curaçao mai este numitӑ și “Insula Verii Eterne”este și este cea mai mare si cea mai populata din grupul celor trei “insule ABC”. Plajele albe cu nisip fin, scӑldate de valuri azurii și stațiunile cochete, pline de farmec fac din Curaçao un paradis în care bogația de culturӑ și istorie se îmbinӑ armonios cu ospitalitatea locuitorilor. Iată aici o super ofertӑ pentru Curaçao.

O veste minunatӑ pentru turiștii români: aceștia pot cӑlӑtori in Insulele ABC fӑrӑ vizӑ, ci doar pe baza pașaportului. Eu recunosc cӑ de fiecare datӑ când vizionez filme sau seriale filmate în Marea Caraibelor, am în minte pe lângӑ povestea piraților, imaginea acestor trei insule care din punctul meu de vedere rӑmân unele dintre cele mai inspirate alegeri. Este așa mai ales pentru persoanele care doresc cu adevӑrat sӑ evadeze într-o oazӑ de liniște și relaxare și sӑ ajungӑ în locuri unde sӑ audӑ vorbindu-se și altӑ limbӑ decât cea maternӑ. Vacanțele sunt fӑcute pentru a fi depaaaarte de casӑ!!!

Alexandra Sebe – agent turism Vacantacool