Cetatenii romani care doresc sa viziteze Republica Capului Verde trebuie sa aiba in cunostinta atentionarile de calatorie pentru insulele Boa Vista, Sal, Sao Nicolau, Sao Vicente si Santo Antao, Ministerul Afacerilor Externe oferind informatii in legatura cu evolutia Uraganului ‘Fred’ , asupra insulelor care alcatuiesc arhipelagul ‘Cape Verde’, dar si a altor fenomene meteorologice externe asociate acestuia, incepand cu data de 1 septembrie 2015.

Pe langa evitarea deplasarilor in insulele mentionate anterior, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa respecte instructiunile emise de autoritatile locale, sa obtina informatii din timp asupra conditiilor de calatorie si sa ramana la curent cu detaliile aparute pe web site-ul www.mae.ro.

Autoritatile Republicii Capului Verde au inchis traficul aerian pe aeroportul ‘Aristides Pereira’ din Insula Boa Vista, au intrerupt traficul maritim pe insulele Sao Vicente, Santo Antao, Sal si Sao Nicolau, infrastructura de comunicatii fiind la randul ei afectata.

Cetatenii romani au la dispozitie aplicatia ‘Calatoreste in siguranta’, disponibila gratuit in ‘App Store’ si ‘Google Play’ unde pot beneficia de informatii, alerte si alte recomandari de calatorie.

 

Mai multe detalii si recomandari puteti gasi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro, la sectiunea Travel Alerts.

Echipa VacantaCool