India – epidemie de febra Dengue

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau se deplaseaza pe teritoriul Republicii India, in special in perioada septembrie – decembrie 2015, asupra epidemiei de febra Dengue, care afecteaza cu preponderenta zona capitalei New Delhi!
Febra Dengue este o boala infectioasa acuta, produsa de virusul “Denga”, care se transmite la om prin muscatura unui tântar infectat, din specia Aedes. Boala se manifesta prin stari febrile, stari de oboseala, migrene, dureri articulare si iritatii ale pielii. In cazuri grave, pot aparea hemoragii pe suprafata corpului. Boala se poate manifesta cu severitate în special la persoanele cu un sistem imunitar slabit, putând duce chiar la deces. Pentru moment, nu exista nici un vaccin care sa previna infectarea cu acest virus. De asemenea, nu exista nici un medicament specific pentru aceasta boala, tratamentul fiind simptomatic.
Singura metoda eficienta de prevenire a aparitiei bolii consta în protectia împotriva muscaturilor de tântari (folosirea mijloacelor de protectie chimica – repelente, sau a altor mijloace de protectie, precum: purtarea de îmbracaminte adecvata – pantaloni lungi, camasi sau bluze cu mâneca lunga, plase de tântari la geamuri si deasupra paturilor).

Mai multe detalii si recomandari puteti gasi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro, la sectiunea Travel Alerts.

Echipa VacantaCool.